Najava predavanja

Na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku u srijedu 14. prosinca u 10 sati Nikolina Trojić, predsjednica Županijske komore Dubrovnik i Mila Koludrović, stručna suradnica Županijske komore Dubrovnik, održat će predavanje na temu:

Forms of business organisation in Dubrovnik-Neretva County and their impact on the possibility/availability of funding sources

Predavanje će se održati u sklopu kolegija „Business Finance“ nositeljice izv. prof. dr. sc. Iris Lončar. Ono je prvenstveno namijenjeno Erasmus studentima koji dolaze iz zemalja koje imaju različitu razvijenost gospodarstva, a time i financijskog sustava, tj. njegovih institucija i tržišta. Kako bi što bolje mogli steći uvid u hrvatsku praksu te izvršiti komparaciju različitih mogućnosti koje poslovnim sustavima stoje na raspolaganju pri donošenju odluka o financiranju svog poslovanja, kroz predavanje će im biti prezentirani podatci o najčešće korištenim izvorima financiranja od strane poslovnih sustava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Kroz predavanje će se pružiti uvid o međuovisnosti različitih organizacijskih oblika poslovanja (inokosni sustavi vs. korporacije), različitih vlasničkih oblika (javna vs. privatna poduzeća) te različitih djelatnosti s njihovom strukturom financiranja.

Nikolina Trojić, magistrica znanosti u području ekonomije, alumni Sveučilišta u Dubrovniku, predsjednica je Županijske komore Dubrovnik, članica Upravnog odbora Jadransko-jonskog foruma gospodarskih komora, članica je Hrvatske udruge poslovnih žena Krug.

Mila Koludrović, magistrica znanosti u području ekonomije, alumni Sveučilišta u Dubrovniku, dugogodišnja je analitičarka u Županijskoj komori Dubrovnik.

Predhodni članakNatječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni interdisciplinarni studij Molekularne bioznanosti
Slijedeći članakPromocija studija Povijest Jadrana i Mediterana po srednjim školama