OBAVIJEST o održavanju nastave od 1. prosinca 2020.

Temeljem preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja od petka, 27. studenog 2020., nastava na sveučilištima u Republici Hrvatskoj izvodit će se na daljinu. Sveučilište u Dubrovniku od utorka, 1. prosinca 2020., prelazi na online način izvođenja nastave predavanja i seminara preko videokonferencijskih alata. Ovaj oblik nastave primjenjivat će se do novih preporuka, a najmanje do 15. siječnja 2021. godine.

U prostorima Sveučilišta može se nastaviti izvođenje studentskih vježbi, praktična i laboratorijska nastava, a terenska nastava može se održati uživo na ranije predviđenim lokacijama. U izvođenju nastave uživo obvezna je primjena protuepidemijskih preporuka i razmak od najmanje 2 m između svih prisutnih u prostoriji uz redovito prozračivanje prostora.

Nastava se nastavlja održavati prema predviđenom rasporedu i satnici korištenjem videokonferencijskih alata (Zoom, MSTeams, Meet, Big Blue Button i dr.). Obveza je nastavnika postaviti obavijesti o poveznicama putem kojih studenti mogu pristupiti predavanju na platformu Merlin.

Kolokviji se mogu održavati u učionicama ili na daljinu.

Napominjemo, studenti su obvezni koristiti stud.unidu.hr mail adrese i s tih adresa komunicirati sa tajništvima odjela i nastavnicima.

Kontakte tajništva sastavnica sa studentima potrebno je u što većoj mjeri provoditi online. Ukoliko je dolazak studenta u tajništvo odjela nužan, u isto vrijeme u prostorima tajništva može boraviti samo jedan student.

Ulazak u objekte Sveučilišta dozvoljen je samo zaposlenicima, vanjskim suradnicima i studentima.

Predhodni članakTerenska nastava iz kolegija Povijest nasilja u europskom srednjem vijeku i ranom modernom razdoblju
Slijedeći članakStudentu Luki Šeriću plaketa sa srebrnim znakom za najbolji rad studenta i mentora u domeni valorizacije kulturne baštine