Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku u zajednici suradničkih knjižnica Digitalne knjižnice EFZG

Digitalna knjižnica EFZG projekt je Knjižnično-dokumentacijskog centra Fakulteta koja je sastavni dio knjižničnih usluga. Riječ je o online zbirci digitalnih objekata namijenjenoj studentima i zaposlenicima. Krajem listopada se zajednici suradničkih knjižnica pridružio i Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Korisnost Digitalne knjižnice su prepoznali i Fakultet organizacije i informatike – Varaždin, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu – Opatija, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Osijeku, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i Faculty of Business and Economicsk, University of Pecs.

Knjižnica danas sadrži 1.426 objekta, a u prošloj godini koristilo ju je čak 13.951 korisnika, bilo je 23.570 sesija, pregledana je 139.052 puta uz 7.157 preuzimanja.

Suradničke knjižnice pohranjuju e-izdanja svojih institucija u zasebne zbirke, a sadržaji su dostupni studentima i zaposlenicima uključenih institucija kroz zasebne zbirke fakulteta i/ili pretraživanjem svih objekata bez obzira o kojoj instituciji se radi. Digitalna knjižnica dostupna je na adresi: https://ebook.efzg.hr, a može joj se pristupiti isključivo putem pristupnih podataka.

Predhodni članakSastanak sa studentima u sklopu postupka reakreditacije
Slijedeći članakNatječaj za mobilnost studenta – projekt KA171 2022 – suradnja s partnerskim zemljama – CRNA GORA