Održana virtualna Smotra Sveučilišta u Dubrovniku

Osma Smotra Sveučilišta u Dubrovniku održana je u virtualnom izdanju od utorka 18. svibnja do petka, 21. svibnja preko Zoom platforme. Svaki dan od 10 sati predstavljali su se sveučilišni odjeli, studiji i stručne službe uz sudjelovanje nastavnika, studenata, alumnija i nenastavnog osoblja. Zainteresirani budući studenti imali su priliku iz prve ruke saznati sve informacije važne pri odluci o izboru studijskih programa.

Smotru je u utorak otvorio rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum koji je tom prigodom istaknuo kako uz ljepotu Grada, osiguran smještaj i prehranu studenata, Dubrovnik može ponuditi personalizirani pristup nastavi na Sveučilištu u Dubrovniku uz kvalitetan nastavni i znanstveni kadar što potvrđuju brojni uspjesi poput nedavnog uvrštavanja na svjetsku ljestvicu rangiranja sveučilišta RUR – Round University Ranking. Nakon otvorenja, uslijedilo je predstavljanje Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te Odjela za komunikologiju.

U srijedu su predstavljeni Odjel za primijenjenu ekologiju, Odjel za elektrotehniku i računarstvo te Pomorski odjel. U četvrtak su na rasporedu predstavljanja bili Odjel za umjetnost i restauraciju, sveučilišni studij Povijest Jadrana i Mediterana te stručni studij Sestrinstvo. Posljednji dan smotre u petak predstavljeni su Ured za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata, Služba za međunarodne odnose i istraživačke projekte, Sveučilišni sportski savez, Studentski centar, Studentski dom i Studentski zbor.

Na Smotri Sveučilišta u Dubrovniku budući studenti iz godine u godinu mogu se informirati o studijskim programima, postignućima u pojedinim područjima, opremljenosti odjela, stručnoj praksi, ERASMUS programu mobilnosti, smještaju, studentskom životu i o još mnogo toga.

Predhodni članakPredavanje: “Integracija numeričkog modela cirkulacije mora u sustav kontrole širenja invazivnih vrsta uslijed ispuštanja balastnih voda – izazovi terenskih mjerenja”
Slijedeći članakJAVNI NATJEČAJ za davanje u zakup poslovnoga prostora