U okviru Gastro mjeseca Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, 25. siječnja od 10 do 13 sati će se u Studentskom domu održati masterclass “Izrada sourdough sirnice i salenjaka” s Darkom Debićem, proslavljenim chefom i gastro blogerom čiji video recepti imaju više od milijun pregleda na društvenim mrežama.
Polaznici masterclassa će imati priliku upoznati se s izradom sirnice, poznate slastica koja krasi uskršnji stol, no ovog puta pripremljenoj u zdravijoj varijanti, s prirodnim kvascem. Uz pomoć tradicionalnih sastojaka, novih znanja i tehnika miješanja i oblikovanja tijesta chef Darko Debić će s polaznicima pripremiti meku i mirisnu sirnicu. Chef će također podijeliti svoje znanje o tijestu za salenjake i pokazat tehniku laminacije uz korištenje svinjske masnoće, specifičnu i jednostavnu pripremu koja predstavlja nasljeđe naših baki.
Za masterclass su potrebne prijave zbog ograničenog broja mjesta, a za sudjelovanje nije potrebno kulinarsko predznanje. Za prijavu je potrebno poslati ime i prezime i kontakt broj na gastro@unidu.hr
Prijave su otvorene do 24. siječnja.