Pokrenut projekt VIBES – Virtual business skills empowerment

Novi projekt poslovno istraživačkog centra Credo Sveučilišta u Dubrovniku VIBES (Virtual business skills empowerment) pokrenut je u četvrtak, 8. travnja. Projekt je financiran u sklopu Erasmus+ programa Europske komisije. Konzorcij pod vodstvom Sveučilišta u Dubrovniku okuplja partnere iz Hrvatske, Finske, Estonije, Belgije i Švicarske. Inicijalni sastanak projekta prvotno je planiran u Bruxellesu, ali je uslijed Covid-19 restrikcija održan online.

Cilj projekta je izgradnja razvoja kompetencija studenata za rad u multikulturnim virtualnim okruženjima čiji značaj raste u suvremenom poslovanju. Već prije pandemije Covid-19 istraživanja su upućivala na činjenicu da preko trećine zaposlenih u razvijenim gospodarstvima prakticiraju rad na daljinu u virtualnim timovima. Dolaskom Covid-19 pandemije virtualno okruženje postalo je jedini način funkcioniranja za većinu organizacija. Međutim, obrazovni programi sveučilišta i srednjih škola ne posvećuju dovoljnu pažnju ovoj skupini kompetencija, a znanstvena istraživanja na ovu temu su u nastajanju.

Kroz projekt će se provesti istraživanje među poslodavcima u EU zemljama o kompetencijama potrebnim za rad u virtualnim timovima. Na temelju dobijenih spoznaja razvit će se nastavni moduli za srednje škole i sveučilišta koji će se inkorporirati u kurikulume partnerskih organizacija. Predviđena je i izgradnja virtualnog prostora za suradnju u kojem će nastavnici moći razmjenjivati nastavne materijale, iskustva i ideje za unaprjeđivanje modula. U sklopu rezultata projekta razvit će se i priručnik sa instrukcijama za primjenu projektnih rezultata u drugim zainteresiranim srednjim školama i sveučilištima.

Od svog osnivanja 2020. godine centru Credo dodijeljeno je šest projekata u sklopu Erasmus+ natječaja od čega dva u svojstvu voditelja. Uz voditelja Sveučilište u Dubrovniku projektni konzorcij projekta VIBES čine LAB university of applied sciences, Finska, Estonian Business School, Estonija, Smartworks SME assocation, Estonija, University of Applied Sciences of the Grissons, Švicarska, Institut de Haute Formation aux Politiques Communautaires, Belgija i Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik.

Voditelj projekta je izv.prof.dr.sc. Nebojša Stojčić, a uz njega sudjeluju istraživačice centra Credo, izv.prof.dr.sc. Katija Vojvodić, izv.prof.dr.sc. Perica Vojinić i doc.dr.sc. Marija Bečić.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a ugovorena vrijednost 211.105,00 EUR.

Više informacija na credo.unidu.hr  

Predhodni članakAkcija doborovoljnog darivanja krvi 15. travnja 2021. godine
Slijedeći članakOBAVIJEST STUDENTIMA DIPLOMSKOG STUDIJA POMORSTVO