Gastro blogerica Janja Benić (Janjolinka) otkrila tajne pečenja studentima Sveučilišta u Dubrovniku

Studenti studija Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku su u Studentskom domu imali jedinstvenu priliku proširiti svoje kulinarsko znanje kroz radionicu izrade sourdough focaccie koju je održala gostujuća predavačica i blogerica Janja Benić, poznata kao Janjolinka.

Janja Benić, inače konzultantica i edukatorica za sourdough tijesto u restoranima diljem Hrvatske, podijelila je svoju strast prema kuhanju i prirodnom kvascu sa studentima u sklopu kolegija Gastronomija i restoraterstvo. Predavačica je studentima približila izradu kiselog tijesta, aktivnosti prirodnih kvasaca te posebno razveselila studente poklon-setom za pripremu kiselog tijesta koji će im omogućiti izradu vlastitih pekarskih kreacija i potaknuti ih da nastave širiti svoje znanje i usvajati nove vještine.

Radionica je organizirana u sklopu Gastro mjeseca Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. U nadolazećem tjednu, od 22. do 26. siječnja, studenti će imati priliku učiti od autora poznatog bloga “Samo jedan griz” Darka Debića. On će u okviru kolegija Kreativna gastronomija s estetikom održati radionice izrade domaćeg kruha, dizanog i vučenog tijesta, izrade biskvita i krema te komponiranje tradicionalnih slastica. U sklopu njegovog posjeta UNIDU kuhinji održat će se i masterclass ‘Izrada sourdough sirnice i salenjaka’ 25. siječnja.

Predhodni članakZimski ispitni rokovi akademske 2023./2024. godine
Slijedeći članakTko su dezinformatori i kako će dezinformacije utjecati na izbore 2024. godine?