PROVEDBA STUDENTSKOG PROJEKTA „POSLOVNE STRATEGIJE U PODUZETNIŠTVU“

U sklopu provedbe terenske nastave, u okviru Studentskog projekta „Poslovne strategije u poduzetništvu“, u pratnji izv. prof. dr. sc. Zorice Krželj Čolović te prof.dr.sc. Ivone Vrdoljak Raguž, studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i diplomskog studija Primijenjeno/poslovno računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, posjetili su 24. ožujka Poduzetnički inkubator Ploče. Tom prilikom djelatnice Centra za poduzetništvo studentima su prezentirale ulogu poduzetničkih potpornih institucija, usluge i alate Centra za poduzetništvo DNŽ te mogućnost inkubacije, subvencije i poslovne usluge poduzetničkih inklubatora. Ulazak i život u svijetu poduzetništva studentima su prezentirali stanari Poduzetničkog inklubatora Ploče, Radmila Lazarova Delev, vl. obrta Mila Drogerie te Sara i Ivan Jelčić, vlasnici tvrtke Okusi Neretve.

Posjet je nastavljen odlaskom na Agro etno park „Žabac“ inače obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, koje je nositelj Standardi Okusi hrvatske tradicije, gdje je studente vlasnica Anita Mijoč upoznala pobliže s poslovnim strategijama OPG-a te s kojim barijerama se danas općenito OPG-ovi susreću. Gdin. Ivica Mijoč predstavio je studentima proces prelaska poduzetničke ideje u poduzetničku priliku te im uputio nekoliko savjeta na koji način pokrenuti obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Projekt je završen posjetom Muzeju vina u sklopu Poljoprivredne zadruge „Putnikovići“, koja broji 134 člana koji se bave maslinarstvom i vinogradarstvom. Inače je zadruga osnovana prije više od 100 godina i jedna je od najstarijih na ovom području. Studenti su u pratnji vodiča obišli Muzej vina i upoznali se s poviješću i razvojem vinogradarstva na području Pelješca. Nakon obilaska muzeja gdin. Jozo Rabušić je studentima održao predavanje o načinu poslovanja zadruge, obvezama i prednostima zadrugara i načinima plasmana njihovih proizvoda na tržište.

Cilj ovog jednodnevnog posjeta je bio daljnji razvoj poduzetničke kulture i svijesti kod studenta, poticanje poduzetničkog promišljanja i stvaranje novih poduzetničkih ideja.

Predhodni članakProgram studentskog poduzetništva
Slijedeći članakUČENICI SREDNJE POMORSKE ŠKOLE IZ FRANCUSKE U POSJETU POMORSKOM ODJELU