Radionica i panel diskusija “Evolutivni pristup uspostavi HUB-a: od poticajne ideje, iskustvenih spoznaja do poduzetničkih koncepata”

U okviru projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik“ (RCK) radionica i panel diskusija Evolutivni pristup uspostavi HUB-a: od poticajne ideje, iskustvenih spoznaja do poduzetničkih koncepata održat će se u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine s početkom u 14.00 sati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Radionica je namijenjena i otvorena studentima, polaznicima stručnog studija Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija Sveučilišta u Dubrovniku. Cilj je ukazati na rezultate provedenog istraživanja – profiliranja sklonosti i njihove namjere što je ujedno i poticaj za poduzetničko  razmišljanje  i uspostavu HUB- a. Rezultati su ujedno i smjerokaz partnerima za stvaranje konsenzusa odgovora po pitanju stručnosti, kompetencija radne snage, motivacije i mentoriranja mladih te uloge koju oni imaju kao razvojna platforma za transformaciju i nastanak inovativnih proizvoda kroz vizuru tradicionalnih vrijednosti po mjeri autohtonog izričaja koju baštine lokalni ugostitelji i OPG kao primjeri najboljih praksi.

Predavači  i sudionici panel diskusije su Hilarija Lozančić Benić, voditeljica projekta „Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik“, Nikša Đuraš s temom „Tradicija vs. inovacija –  ključ lojalnosti“, Tomislav Šare s temom „Uloga poticajne poslovne klime na prepoznatljivost i kvalitetu proizvoda“ te Nino Karaman s temom „Identitet i konkurentnost – znanje i stručnost“ koji će  u okviru stručnog dijela sudionike uvesti u aktualnost problematike. Organizatorice ove panel diskusije i radionice su nastavnice Zorica Krželj Čolović i Iris Mihajlović s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Podsjetimo, projekt „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik“ (RCK) nositelja Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, ima razvojni  program koji počiva na pretpostavkama kvalitetnog i fleksibilnog cjeloživotnog obrazovanja, inovativnim modelima učenja, osposobljavanju nastavnika, predavača i mentora te poticanju partnerstva među poslodavcima, javnim sektorom i socijalnim partnerima. Sve s ciljem odgovora na potrebe tržišta za educiranim i specijaliziranim osobljem u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Predhodni članakRezultati Erasmus+ KA131 natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ak. 2022./23.g, projekt 2021.g
Slijedeći članakIzložba i rasprava na temu Žena u promociji turizma Hrvatske do 1918.