Sporazum o suradnji poslovno-istraživačkog centra CREDO i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu potpisali su Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Dubrovniku kao znanstvene organizacije nositeljice Centra za istraživanje digitalne transformacije CREDO i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu kao znanstvene organizacije nositeljice Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.

Sporazum je sklopljen s ciljem zajedničke organizacije domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih skupova, izrade i objave zbornika radova, knjiga i ostalih publikacija, medijskog predstavljanja zajedničke produkcije, organizacije radionica i ostalih znanstvenih i stručnih projekata.

Od svog osnivanja 2020. godine CREDO je u svojstvu koordinatora ili suradnika na 7 međunarodnih projekata ostvario suradnju s partnerima iz preko 15 zemalja u kojim aktivno sudjeluje u razvoju nastavničkih kompetencija, edukacijskih i trening sadržaja u područjima poduzetništva, menadžmenta, interkulturnog i virtualnog timskog rada, samosvjesnosti i vođenja te izgradnje transverzalnih kompetencija u digitalnom okruženju. Njegovi znanstvenici redovito objavljuju u vodećim svjetskim i hrvatskim znanstvenim časopisima iz područja ekonomije što ga svrstava među vodeće poslovno-istraživačke centre svoje vrste u Hrvatskoj.

Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost (ZCI-SEM) i menadžment osnovan je oko istraživanja koje za cilj ima pružiti značajan znanstveni doprinos u području školske efektivnosti i menadžmenta. Taj doprinos je prepoznatljiv u smislu identifikacije novih varijabli i odnosa u globalno priznatim teorijskim modelima, koji se odnose na ostvarivanje školske efektivnosti te u empirijskom testiranju tog modela. Niz je, stoga, područja u kojim postoje komplementarnosti između dvaju institucija što je i potaknulo sklapanje sporazuma o suradnji.

Predhodni članakNatječaj “Student DIGI Award 2022”
Slijedeći članakCooperation Agreement between business-research centre CREDO and Scientific Centre of Excellence for School Effectiveness and Educational Management