Studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju na izložbi “Biseri južnoga mora – Turistička kultura i arhitektura dubrovačke rivijere 20. stoljeća”

Studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovnik su, u okviru kolegija Menadžment ugostiteljskih poduzeća u pratnji nastavnica izv. prof. dr. sc. Ane Portolan i Helene Obuljen mag. oec., u Kneževom dvoru posjetili izložbu “Biseri južnoga mora – Turistička kultura i arhitektura dubrovačke rivijere 20. stoljeća” autora Ivice Kipre i Dina Lokasa.

Kroz različite vizualne, memorijske, povijesne i fizičke segmente upoznali su se s poviješću turizma i ugostiteljstva na dubrovačkom području od Cavtata do Korčule. Osim promidžbenih publikacija, bedekera, karata, razglednica, suvenira i plažnoga asortimana studenti su imali priliku vidjeti i hotelski inventar te hotelsko – ugostiteljsko posuđe od metala i keramike te se pobliže upoznati s onodobnim produkt dizajnom, kao i duhom jednog vremena.

U ovoj izložbi je, kroz ustupanje tiskane promidžbene građe koja je izložena uz predmete, sudjelovao i Centar za turističku dokumentaciju i informaciju Sveučilišta u Dubrovniku koji se nalazi na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Ova izložba je među prvim izložbama čijim organizatorima je Centar ustupio svoju građu u velikom obimu.

Predhodni članakIzvanredni ispitni rokovi za akademsku 2021./2022. godinu
Slijedeći članakZnanje naučeno na kolegijima računovodstva i menadžmenta malih poduzeća izravno je utjecalo na razvoj moje karijere