Studenti Poslovne ekonomije na panel raspravi o Umjetnoj inteligenciji u kreativnim i kulturnim industrijama

Studenti Poslovne ekonomije, smjera Marketing prediplomskog i diplomskog studija, sudjelovali su na panel raspravi Umjetna inteligencije u kreativnim i kulturnim industrijama – mogućnosti, izazovi i prijetnje koja se održala na Kampusu Svečilišta u Dubrovniku, a u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije, pod potkroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija.

Studenti su imali brojna pitanja za paneliste na ovu iznimno zanimljivu i aktualnu temu. Na panelu su sudjelovali Dora Derado Giljanović dr. sc. arthist., Hrvoje Zujanić, magistar dizajna vizualnih komunikacija- Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu., dr. art. izv prof. Josip Mijić, Mario Frančešević CEO i osnivač SeekandHita, a propitivali su prostor generiranja umjetničkih opusa putem AI algoritama umjetničke kreativnosti, izvornost stvaralaštva, razlike između digitalnih alata i umjetničkog stvaralaštva, dajući ideju dugoročnoga smisla budućnosti.

Predhodni članakOdluka o odabiru kandidata za aktivnost mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka – projekt KA171 2022 – CRNA GORA
Slijedeći članakNajava radionice: Kako tražiti posao? – osnovni koraci i vještine