Studenti u posjetu Poduzetničkom inkubatoru Dubrovnik

S ciljem upoznavanja studenta s poduzetništvom u praksi, Centar za poduzetništvo d.o.o. je za studente prve godine diplomskog studija Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, organizirao posjet i obilazak Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.

Studentima je prezentiran rad i usluge koje pruža Centar za poduzetništvo i Poduzetnički inkubator Dubrovnik. Poduzetnički inkubator namijenjen je malim poduzetnicima početnicima koji nemaju vlastiti poslovni prostor te im pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici te da, uz financijsku uspješnost i samostalnost, postanu spremni na izlazak iz inkubatora. U inkubatoru su smješteni poduzetnici različitih djelatnosti – geodezija i promet nekretninama, arhitektonska, informatička, dizajnerska, poslovno savjetovanje te psihoterapeutska djelatnost.

Korisnici inkubatora, vlasnica obrta Umus te vlasnik trgovačkog društva Tera Bot, su tijekom prezentacije studentima predstavili svoj ulazak u svijet poduzetništva, od same poduzetničke ideje do registracije, kao i samo značenje usluga Centra i poduzetničkog inkubatora za njihovo poslovanje.

Svrha posjeta je, dakle, poticanje studenata na poduzetničke ideje, kako bi završetkom studija i sami postali poduzetnici, možda i stanari poduzetničkog inkubatora.

Predhodni članakNatječaj – A stipendije
Slijedeći članakStudenti Danko Mihajlović i Jadran Jeić na studentskoj radionici