Predstavljanje Dubrovačke razvojne agencije DURA d.o.o. Studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju

U sklopu 2. dana obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva (GWE) studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju predstavila se Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o., s ciljem upoznavanja studenata s radom, mogućnostima koje ova agencija pruža poduzetnicima te Europskim projektima  u kojima sudjeluje ili je nositelj.

Agenciju su predstavile Ana Marija Pilato Krile, predsjednica uprave DURE d.o.o., koja je studentima predstavila područja poslovanja agencije te pobliže objasnila sve o projektima te područja na koja se oni odnose.  Marijana Puljas, viša stručna suradnica za poduzetništvo u DURI d.o.o. studente je upoznala s poduzetničkim inkubatorom, predstavila Akademiju i predstavila neke od polaznika. Također je prezentirala projekt koji su nedavno pokrenuli u osnovnim školama na području Grada, gdje su održane radionice s višim razredima i održano natjecanje među učenicima s najboljom poduzetničkom idejom.

Zaključno je Ana Marija Pilato Krile upoznala studente s Projektom participativnog budžetiranja koje građanima Dubrovnika i okolice omogućuje financiranje ideja, odnosno projektnih prijedloga koji doprinose razvoju zajednice na razini gradskih kotareva i mjesnih odbora.

Predhodni članakNATJEČAJ ZA STIPENDIJE – “Zaklada Račić”
Slijedeći članakStudentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju predstavljen rad Dubrovačke razvojne agencije DURA d.o.o.