Tjedan karijera Sveučilišta u Dubrovniku

Što budućnost donosi čovječanstvu ili  pojedincu? Što već znamo, a što nas čeka? Pitanja su to koja uvijek intrigiraju stručnjake i futuriste. Uz stečenu diplomu, važno je cjeloživotno usavršavanje i stjecanje znanja i vještina. Ići u korak s novim tehnologijama nije dovoljno za uspjeh. Od zaposlenika se danas traži kreativnost, originalnost, kritičko razmišljanje, vještine uvjeravanja i pregovaranja, usmjerenost na detalje. Uz to, do izražaja sve više dolazi i emocionalna inteligencija kao bitna osobina zaposlenika.

„Komu pripada budućnost?“ pitanje je koje smo postavili na nadolazećem Tjednu karijera, koji će se održati od 2. do 7. ožujka 2020., u organizaciji Službe za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata.

Uz brojne radionice, predavanja i panele, posebno ističemo središnji događaj Tjedna karijera predavanje astronoma Korada Korlevića s temom „Komu pripada budućnost?“, koje će se održati 5. ožujka 2020., u 10 sati, na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

I ove će se godine održati okrugli stol: Razvoj modula upravljanja vlastitom karijerom na visokim učilištima, u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje. Kao i prošle godine, jedan je panel u organizaciji Alumni kluba, na kojem će se govoriti o važnosti povezivanja poslovnog sektora i visokog obrazovanja. Ove će se godine prvi put održati i radionica za poslodavce s temom: „Kako se pripremiti za studente?“, a vodit će je Martina Špiljak iz tvrtke Adecco Hrvatska.

Program Tjedna karijera može se pogledate ovdje.

Predhodni članakPeti KA103 Natječaj za mobilnost osoblja, projekt 2018.g.
Slijedeći članakStudenti – prijavite se na Natječaj za časnika za vezu