Učenici iz Hrvatske, Italije, Francuske i Rumunjske, u pratnji nastavnika i ravnatelja škola, posjetili Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju

U sklopu Erasmus plus projekta, Les filles de l´Europe du 21e siècle – Djevojke  u Europi 21.stoljeća, učenici iz Hrvatske, Italije, Francuske i Rumunjske, u pratnji nastavnika i ravnatelja škola, posjetili su 23. travnja 2024. Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Škola koordinator projekta je COLLEGE PIERRE DE COUBERTIN, Ville CHEVREUSE iz Francuske, a partneri su Istituto d’Istruzione Superiore, Liceul Paciolo, Bracciano iz Italije, Liceul Charles Laugier, Craiova iz Rumunjske te iz Hrvatske, Osnovna škola Vladimira Nazora, iz Postira.

Cilj projekta je podizanje svijesti učenika i učitelja o poteškoćama s kojima se i danas djevojčice susreću u pronalaženju svog mjesta u Europi. Projekt promiče jednakost, nediskriminaciju među spolovima, europski identitet, njegove vrijednosti i građanstvo. 

Tema mobilnosti u Hrvatskoj je: Sudjelovanje i mjesto žene u društvu, posebno na rukovodećim pozicijama u različitim područjima djelovanja: poduzetništvo, lokalna  uprava, obrazovne institucije, politika.

Učenicima je Sveučilište u Dubrovniku i Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju predstavila prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž posebno naglasivši i isticanje rodne ravnopravnosti u sadržajima pojedinih kolegija na Odjelu. Gđica. Nikolina Trojić, predsjednica HGK Dubrovnik, učenicima je predstavila ulogu i važnost HGK kao i Udrugu poslovnih žena Krug te njeno djelovanje u društvu po pitanju rodne ravnopravnosti.

Predhodni članakInicijativa studenata komunikologije Sveučilišta u Dubrovniku- drugo izdanje PEP konferencije okuplja vodeće stručnjake, profesionalce i poduzetnike
Slijedeći članakNATJEČAJ za prijam u radni odnos  i raspored na radno mjesto IV. vrste -pomoćni radnik