‘Zero Waste’ radionica održivog kuhanja na Svjetski dan hrane održana u Studentskom domu Sveučilišta u Dubrovniku

U sklopu Good Food Festivala Dubrovnik, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Dubrovniku i Turistička zajednica grada Dubrovnika organizirali su 16. listopada 2025. godine predavanje i radionicu „Zero Waste – Održiva kuhinja s chefom Antom Dropuljićem”, posvećenu održivosti u gastronomiji.

Događanje se održalo u Studentskom domu Sveučilišta u Dubrovniku i privuklo je velik broj građana te studenata hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije. Interaktivni karakter radionice dodatno je obogatio iskustvo, jer su studenti kuhali zajedno s chefom i pritom usvajali zero waste principe u praksi.

Chef Ante Dropuljić, s bogatim iskustvom u restoranima nagrađenim s tri Michelinove zvjezdice, na Svjetski dan hrane vodio je sudionike kroz praktičnu radionicu pokazujući kako kreativnost i osviještenost mogu pretvoriti ostatke namirnica u ukusna jela. Fokus je bio na maksimalnoj iskoristivosti, jednostavnosti i zero waste pristupu, čime se potiče održivo i odgovorno ponašanje u gastronomiji.

Ovaj spoj edukacije i kulinarstva pokazao je kako kuhanje može biti istodobno pametno, zabavno i odgovorno prema okolišu, a odličan odaziv sudionika potvrdio je važnost ovakvih inicijativa.

Predhodni članakNatječaj za dodjelu 12.150 državnih stipendija za akademsku godinu 2025./2026. studentima u redovitom statusu koji studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj