Studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku posjetili Obrtničku komoru Dubrovačko-neretvanske županije

Za studente diplomskog studija Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju organizirao je posjet i obilazak Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu 1. dana obilježavanja Tjedna poduzetništva, a sve s ciljem upoznavanja studenata s poduzetništvom u praksi.

Studentima je prezentiran sustav Hrvatske obrtničke komore s posebnim naglaskom na aktivnosti i usluge koje budućim i sadašnjim obrtnicima pruža Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije. O stanju i trendovima obrtništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji studente je upoznao Nikola Kalafatović tajnik komore, koji je naglasio pojačani interes naši sugrađana da svoje poduzetničke ideje pokušaju realizirati kroz obrtništvo, što pokazuje i broj obrta kojih je danas skoro 5000 i koji predstavljaju značajnu gospodarsku snagu. Jedinstveni sustav Hrvatske obrtničke komore pomaže obrtnicima u puno aspekata njihovog poslovanja, ponajprije kroz cehovsko organiziranje istorodnih ili sličnih obrta putem kojih obrtnici mogu najlakše komunicirati svoje potrebe ili probleme, savjetodavni rad, organiziranje sajamskih ili edukativnih stručnih skupova kao i niz drugih aktivnosti od interesa za obrtništvo u cjelini. Značajan dio aktivnosti je u obrazovanju za obrtnička zanimanja i konzumiranju javne ovlasti organiziranja majstorskih ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti.

Studentima je posebno skrenuta pažnja na važnost poduzetništva za svaku zajednicu i realnom očekivanju da se neki od njih nakon završetka školovanja okušaju u svijetu poduzetništva, koje daje veliku slobodu i velike prilike, ali uz veliki trud, odricanje i stalno usavršavanje u svom poslu.

Predhodni članakStudenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik i Obrtničku komoru Dubrovnik
Slijedeći članakNATJEČAJ ZA STIPENDIJE – “Zaklada Račić”