Studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik i Obrtničku komoru Dubrovnik

S ciljem upoznavanja studenta s poduzetništvom u praksi, Centar za poduzetništvo d.o.o. je za studente diplomskog studija Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, organizirao posjet i obilazak Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.

Studentima je prezentiran rad i usluge koje pruža Centar za poduzetništvo te poduzetnički inkubatori u Dubrovniku i Pločama. Poduzetnički inkubatori namijenjeni su poduzetnicima početnicima koji nemaju vlastiti poslovni prostor te im pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici te da, uz financijsku uspješnost i samostalnost, postanu spremni na izlazak iz inkubatora. U Mreži inkubatora Dubrovačko-neretvanske županije smješteni su poduzetnici različitih djelatnosti – proizvodnja, poslovno savjetovanje, posredovanje u zapošljavanju, promet nekretninama te marketinške, zdravstvene, kozmetičarske, fotografske, građevinske i dizajnerske djelatnosti.

Korisnice inkubatora, gđa. Ivana Pavičić iz HR Partner Consulting-a, gđa. Vinka Grošeta, iz poduzeća Res Publica te gđa. Sara Jelčić iz OPG Marla, tijekom prezentacije su studentima predstavile svoj ulazak u svijet poduzetništva, od same poduzetničke ideje do razvoja poslovanja, kao i značaj usluga Centra i poduzetničkog inkubatora za njihovo poslovanje.

Bogat program Globalnog tjedna poduzetništva upotpunjen je obilaskom Obrtničke komore Dubrovnik gdje je predstavljanje studentima održao gospodin Nikola Kalafatović. Studenti su bili u pratnji nastavnica prof. dr. sc. Ivone Vrdoljak Raguž i izv. prof. dr. sc. Zorice Krželj Čolović.

Predhodni članakEdukacija studenata Odjela za ekonomiju i poslovnu  ekonomiju u hotelu Hilton Imperial Dubrovnik
Slijedeći članakStudenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku posjetili Obrtničku komoru Dubrovačko-neretvanske županije