Novi projekt centra CREDO – ESMERALD: Enhancing SMEs’ Resilience After Lock Down

Centar za istraživanje digitalne transformacije Sveučilišta u Dubrovniku – CREDO sudjelovao je na kick-off sastanku projekta ESMERALD – Enhancing SMEs’ Resilience After Lock Down 23. lipnja 2021. Projekt je financiran kroz Erasmus+ program Europske Komisije i provodit će ga konzorcij sedam partnera iz Poljske, Hrvatske, Belgije, Grčke, Italije i Španjolske pod vodstvom Ekonomskog sveučilišta Krakow.

U post-Covid razdoblju mala i srednje velika poduzeća (SME) će biti među najpogođenijim dijelovima gospodarstva I zahtijevat će odgovarajuću operativnu podršku, alate i treninge. Postojeći poduzetnički sustavi i obrazovni programi samo su djelomično spremni odgovoriti na izazove razdoblja pred nama. U tom kontekstu ESMERALD će provesti analizu učinaka Covid-19 pandemije na europski SME sektor i odgovora ekonomske politike na izazove pandemije kako bi identificirao specifične potrebe sektora u razdoblju oporavka. Kroz projekt će se razviti SME trening programi u području inovativnih poslovnih modela i poduzetničkih vještina koji će biti javno i besplatno dostupni svim zainteresiranima te će se moći primijeniti u različitim okruženjima diljem Europske Unije. Na temelju svih provedenih aktivnosti projekt će proizvesti i policy dokument sa smjernicama za kreatore ekonomske politike. U sklopu projekta centar CREDO će sudjelovati u provođenju svih aktivnosti te će biti zadužen za koordinaciju izrade završnog policy dokumenta.

Projekt traje 2 godine i ukupne je vrijednosti 228.978 EUR. Voditelj projektnih aktivnosti ispred centra CREDO je izv.prof.dr.sc. Nebojša Stojčić, a projektni tim čine i istraživačice centra izv.prof.dr.sc. Katija Vojvodić, izv.prof.dr.sc. Perica Vojinić i doc.dr.sc. Marija Bečić.

Više informacija na credo.unidu.hr.

Predhodni članakOdržana 5. međunarodna znanstvena konferencija DIEM 2021
Slijedeći članakGostujuće predavanje Darka Pervana na doktorskom studiju Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju