Novi projekt na Sveučilištu: Start-up Nacija: Hrvatska Tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja

Početni sastanak projekta Start-up Nacija: Hrvatska Tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja održan je online putem 14. listopada 2020. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike 2. listopada 2020. donijelo je Odluku o financiranju u okviru Poziva “Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada”. Projekt pod nazivom “Start-up Nacija: Hrvatska Tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja” odobren je za financiranje.

Projekt je vrijedan 2.934.053,36 HRK i trajat će 30 mjeseci. Voditelj projekta je udruga GTF – INICIJATIVA ZA ODRŽIVI RAST. Sveučilište u Dubrovniku je jedan od devet partnera na projektu. Ostali partneri su: Ličko-senjska županija, Hrvatska zajednica županija, HUB 385 za promicanje regionalnog razvoja, DEŠA- Dubrovnik – Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva, START UP Udruga za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih, Lokalna akcijska grupa Srijem, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug i Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice.

Opći cilj projekta jejačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za postizanje učinkovitog dijaloga s javnom upravom socijalnim partnerima i visokoobrazovnim institucijama u oblikovanju i provođenju reformi, te jačanje socijalnog dijaloga u kontekstu kreiranja boljih uvjeta rada s naglaskom na sezonske poslove dok je specifični cilj komponente 1 u okviru koje je projekt odobren, razvijanje dijaloga i jačanje suradnje između organizacija civilnog društva, jedinica lokalne i regionalne samouprave, socijalnih partnera i visokoobrazovnih i znanstvenih institucija s ciljem kreiranja poticajnog okruženja koje će doprinijeti stvaranju kvalitetne suradnje u tematskim područjima od interesa za Republiku Hrvatsku.

Znanstveni tim Sveučilišta u Dubrovniku čine prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž, voditeljica (koordinatorica) projektnih aktivnosti te istraživačice doc. dr. sc. Zorica Krželj Čolović i doc. dr. sc. Ivona Milić Beran koje će za potrebe projekta provesti ispitivanje javnog mijenja i ispitivanje potreba društva te potrebna znanstvena istraživanja u području utvrđene društvene promjene. Sudjelovat će i u izradi smjernica za razvoj javnih politika utemeljenih na dokazima, provođenju analiza društvenog utjecaja predloženih intervencija i provođenju strukturiranog dijalog svih dionika i donositelja odluka.

Predhodni članakOBAVIJEST – diplomski studij Pomorstvo (II. godina)
Slijedeći članakErasmus Days 2020