Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Nagrada za iznimna postignuća

Povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana njezinog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku dodijeljena je Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju. Nagradu je na Svečanoj akademiji u Kazalištu Marina Držića, koja se održala 12. svibnja 2021., primila pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Katija Vojvodić.

U obrazloženju uz Nagradu navedeno je kako Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku u akademskoj 2020./2021. godini obilježava 50. godina djelovanja. Tijekom godina Odjel je na svojim preddiplomskim i diplomskim studijima obrazovao više od 20.000 studenata. Mnogi od njih ostvarili su uspješne karijere i svojim djelovanjem pridonijeli razvoju i pronosili ime Dubrovnika. Od 2020. godine zalaganjem nastavnika Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju s izvođenjem je započeo i prvi doktorski studij kojem je Sveučilište u Dubrovniku nositelj, a koji je ujedno i prvi doktorski studij iz područja digitalne ekonomije u Republici Hrvatskoj.

Svojim inovativnim nastavnim sadržajima unosio je novu dimenziju u visokom obrazovanju u Gradu Dubrovniku i pridonosio njegovoj transformaciji u istinski sveučilišni grad. Tijekom proteklog desetljeća odjel je napravio iskorake i u druge dijelove županije. Godinama se izvode preddiplomski i diplomski studiji Financijskog menadžmenta u Pločama. 2020. godine potpisan je sporazum Sveučilišta u Dubrovniku i Grada Korčule o izvođenju studija Poslovne ekonomije, smjer Turizam u Korčuli čime će Korčula postati prvi otok na kojem se izvode sveučilišni studiji.

Svojim znanstvenim aktivnostima znanstvenici Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku pronosili su širom Hrvatske i svijeta ime Dubrovačko neretvanske županije i gradili njezinu reputaciju kao središta znanstvene izvrsnosti. Njegovi djelatnici aktivno sudjeluju u brojnim tijelima županije gdje s ostalim dionicima traže rješenja za gospodarske izazove lokalne zajednice. Tijekom svog cijelog postojanja Odjel je posebnu pozornost posvećivao zajednici u kojoj djeluje, razvija se i s kojom dijeli dobro i zlo – navedeno je, među ostalim, u obrazloženju uz županijsku nagradu.

Predhodni članakVirtualno predavanje Svemirske tehnologije 17.5.2021. u 11 sati
Slijedeći članakPredavanje u okviru projekta Protect As “Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta”