Održana radionica “Edukacija i društveno poduzetništvo u Republici Hrvatskoj” u okviru europskog projekta financiranog iz ESF fondova pod nazivom „Start up nacija: hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja“

U okviru europskog projekta financiranog iz ESF fondova pod nazivom „Start up nacija: hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja“ čiji je nositelj udruga GTF – inicijativa za održivi rast, a Sveučilište u Dubrovniku, partner na projektu, 28. ožujka 2023. na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, održana je radionica pod nazivom: “Edukacija i društveno poduzetništvo u Republici Hrvatskoj” koju je održala dr. sc. Nina Skurić.

Radionici su, uz studente Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, prisustvovali predstavnici ključnih institucija i udruga iz grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije čiji je fokus i na poticanju razvoja društvenog poduzetništva (HZZ, HGK Dubrovnik, DCP, udruga Deša, udruga Prijatelj i brojni drugi).

Radionicu su organizirale prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž, izv. prof. dr. sc. Zorica Krželj Čolović i doc. dr. sc. Ivona Milić Beran, nastavnice Sveučilišta u Dubrovniku, ujedno i istraživačice na projektu “Start up nacija”. 

Radionica je obuhvatila pitanja o potporama i preprekama razvoju društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj uz prezentaciju empirijiskih rezultata istraživanja na navedenu tematiku koje je za potrebe izrade doktorske disertacije provela dr. sc. Nina Skurić. Svojim izlaganjem dr. sc. Skurić potaknula je sudionike na komentare i pitanja, kao i osvješćivanje studentske populacije o ovoj iznimno važnoj vrsti poduzetništva. 

Predhodni članakUČENICI SREDNJE POMORSKE ŠKOLE IZ FRANCUSKE U POSJETU POMORSKOM ODJELU
Slijedeći članakOdržano predavanje Lucije Raguž u sklopu Tjedna karijera