Održano predavanje Lucije Raguž u sklopu Tjedna karijera

U okviru 10. Tjedna karijera, na Odjelu za ekonomiju i polvnu ekonomiju upriličeno je predavanje gošće predavačice gđice. Lucije Raguž, mag. oec, kao Senior Recruitment Coordinator, ispred tvrtke AMS koja nudi rješenja organizacijama izgradnjom, preoblikovanjem i optimizacijom radne snage na način da prikuplja, upravlja i optimizira talente na poseban način s ciljem  kreiranja radnje snage  koja je promjenjiva, otporna, raznolika i diferencirana, atraktivna na tržištu rada.  

Predavanje je odražno za Erasmus studente preddiplomskog studija u okviru kolegija Tourism Marketing, nositeljice izv. prof. dr. sc. Iris Mihajlović, u utorak 28. ožujka 2023. god. Kroz predavanje na temu “Recruitment Process Outsourcing (RPO) and how AMS does it” predavačica je približila studentima načine na koji AMS tvrtka radi selekciju zaposlenika za velike klijente iz raznih industrija kao što su: farmaceutska industrija, prehrambena industrija, tehnološke tvrtke itd.

Predavanje je izuzetno potaknulo interes studenata koji su svojim pitanjima potaknuli raspravu iz tog područja, upoznavši se s procedurama rada kao determinantama u prostoru online poslovanja, istodobno favorizirajući fleksibilnosti i raznolikost, kao nove vrijednosti i sasatavnice digitalnog okruženja koja su u opisu i ovih novih atraktivnih dinamičnih radnih mijesta, na međunarodnoj razini iza kojih stoji reputacija i svojstveno #We are AMS. 

Po završenom predavanju i diskusiji, studentima su uručeni prigodni pokloni u ime tvrtke AMS, a s obzirom na iskazani intres vjrujemo kako će se na razini Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju ovaj oblik kreativne suradnje i predavanja nastaviti i narednih godina.

Napomenimo da je studentica Lucija Raguže inače naš Alumni i dobitnica Rektorove nagrade za najbolji uspjeh u 2015. godini.

Predhodni članakOdržana radionica “Edukacija i društveno poduzetništvo u Republici Hrvatskoj” u okviru europskog projekta financiranog iz ESF fondova pod nazivom „Start up nacija: hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja“
Slijedeći članakVježba spašavanja i preživljavanja ljudi na moru