DOKTORSKI STUDIJ IZ PODRUČJA DIGITALNE EKONOMIJE – natječaj u tijeku

Novi iskorak Sveučilišta: U rujnu natječaj za prvi doktorski studij u RH iz područja digitalne ekonomije

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, pokreće poslijediplomski doktorski studij Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju, prvi doktorski studij iz područja digitalne ekonomije u Hrvatskoj. Natječaj za upis prve generacije polaznika bit će raspisan u rujnu, a izvođenje nastave započet će od 1. listopada 2020. na Sveučilištu u Dubrovniku.

LETAK

Pokretanjem ovog studija Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku nastavlja razvoj obrazovnih programa u skladu s potrebama gospodarstva budućnosti. Prema procjeni Europske komisije, više od 90% poslova budućnosti bit će povezano s konceptom digitalne ekonomije. Prema nekim drugim istraživanjima, 65% današnjih srednjoškolaca u sljedećih će 20 godina raditi poslove za koje još uvijek ne postoje obrazovni programi, a 30% poslova koji će postojati u 2030. još uvijek nisu izumljeni.

„Studij će trajati tri godine, a polaznici će moći birati između pet modula: Turizam, Marketing, Menadžment, Međunarodno poslovanje i Digitalno poslovanje. Postojeći studiji poslovne ekonomije zasnovani su na tradicionalnim ekonomskim teorijama i modelima dok razumijevanje izazova s kojim se suočava gospodarstvo budućnosti zahtijeva kreiranje novog pristupa. U kreiranju predloženog studija stoga se digitalna transformacija ne shvaća samo kao jedna od odrednica poslovanja u budućnosti nego kao osnova koja će oblikovati buduće poslovne procese“, rekao je izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, član tima za izradbu elaborata doktorskog studija.

„Osobito nam je zadovoljstvo što u godini u kojoj smo uvršteni na dvije međunarodne ljestvice izvrsnosti pokrećemo i prvi doktorski studij kojem je Sveučilište nositelj. Studij će se izvoditi na hrvatskom i na engleskom jeziku. Sveučilište u Dubrovniku već niz godina predvodnik je u procesu internacionalizacije visokog obrazovanja u Hrvatskoj i ovaj studij predstavlja daljnji korak u tom smjeru. Posebnost studija je i što se radi o zajedničkom studiju našeg Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pa će polaznici dobiti zajedničku diplomu dvaju institucija. Kao predvodnik visokog obrazovanja ekonomista u Republici Hrvatskoj, Ekonomski fakultet Zagreb unijeti će u predloženi studij svoje znanje i iskustvo u osiguravanju kvalitete nastavnog i znanstvenog procesa na poslijediplomskoj razini te će pružiti podršku u integriranju studija u postojeće europske mreže doktorskih studija rekao je rektor prof. dr. sc. Nikša Burum.

Sve informacije vezane uz studij mogu se dobiti na: phd.epe@unidu.hr.

Predhodni članakPromjena termina II. ispitnog roka iz kolegija Brodski pogonski sustavi
Slijedeći članakMinistarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje stipendije