Oznaka „Erasmus+ primjer dobre prakse“ projektu ESSENCE istraživačkog centra CREDO

U postupku završnog vrednovanja projektu „Enhance Soft Skills to Nurture Competitiveness and Employability – ESSENCE“ dodijeljena je oznaka „primjer dobre prakse“ od strane poljske Erasmus+ nacionalne agencije.

Primjer dobre prakse je oznaka koju Erasmus+ nacionalne agencije dodjeljuju projektima koji su se tijekom provođenja istaknuli iznimno dobrim upravljanjem te mogu poslužiti kao izvor inspiracije budućim projektima. Prilikom dodjele u obzir se uzimaju kriteriji relevantnosti projektnih rezultata i ciljeva, kvalitete upravljanja projektom te utjecaja i diseminacije projektnih rezultata.

ESSENCE je projekt financiran u sklopu Erasmus+ poziva Strateška partnerstva i za cilj je imao poboljšanje zapošljivosti studenata kroz razvoj transverzalnih vještina. Tijekom provođenja projekt je proizveo treninge iz područja poticanja koordinacije, kreativnosti, emocionalne inteligencije, prosuđivanja i donošenja odluka, kritičkog promišljanja, rješavanja kompleksnih problema te kognitivne fleksibilnosti i učinio ih dostupnima putem višejezične otvorene obrazovne platforme. U sklopu razvoja edukacijskih materijala provedeno je i međunarodno istraživanje stavova poslodavaca o potrebama i dostupnosti transverzalnih vještina studenata, a kroz treninge organizirane u sklopu projekta već je prošlo preko 200 pripadnika ciljne skupine.

Projekt ESSENCE proveo je u razdoblju od prosinca 2020 do studenog 2022 godine međunarodni konzorcij visokoobrazovnih institucija, predstavnika poslovnog sektora i nevladinih organizacija iz Poljske, Hrvatske, Bugarske, Latvije, Belgije, Italije i Španjolske pod koordinacijom University of Information Technology and Management iz Rzeszowa, Poljska.

Tim istraživačkog centra CREDO pod vodstvom prof.dr.sc. Nebojše Stojčića u kojem su sudjelovali prof.dr.sc. Katija Vojvodić, izv.prof.dr.sc. Perica Vojinić i izv.prof.dr.sc. Marija Bečić

koordinirao je izrade smjernica za primjenu projektnih rezultata i istraživanje  stavova poslodavaca u Republici Hrvatskoj te je kao partner sudjelovao u izradi edukacijskih materijala, analizi i provođenju treninga među pripadnicima ciljne skupine.

Više informacija o projektu dostupno je na: https://projectessence.eu

Predhodni članakPosjet prof. dr. sc. Mridul Dharwal sa Sharda Sveučilišta iz Indije
Slijedeći članakErasmus+ „good practice” label to the ESSENCE project