Potpisan Ugovor o suradnji Sveučilišta u Dubrovniku i tvrtke Microsoft Hrvatska

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i direktorica Microsofta Hrvatska Tatjana Skoko potpisali su 19. svibnja Ugovoro suradnji Sveučilišta u Dubrovniku i tvrtke Microsoft Hrvatska.

Sveučilište u Dubrovniku ovim se pridružuje globalnoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina koju je u srpnju 2020. godine pokrenula tvrtka Microsoft. Inicijativa uključuje besplatno učenje putem tri platforme: LinkedIn Learning, Microsoft Learn i GitHub Learning Lab.

Rektor Burum ovom je prigodom istaknuo zadovoljstvo činjenicom da je tvrtka Microsoft Hrvatska prepoznala Sveučilište kao partnera i naglasio kako će ova suradnja obogatiti redovni nastavni proces te omogućiti studentima stjecanje dodatnih znanja i vještina.

Budući da je pandemija potpuno promijenila poslovni model, a sve globalne industrije bile prisiljene okrenuti se digitalizaciji, tržište rada se također transformiralo. Hibridni rad je tu da ostane, a poslovi današnjice zahtijevaju nove digitalne vještine. Najzahtjevniji poslovi (prema LinkedInu) traže specifično znanje i usavršavanje. Priključivanjem Microsoftovoj inicijativi koja predstavlja važnu potporu akademskoj zajednici, Sveučilište u Dubrovniku želi osigurati svojim studentima, istraživačima, djelatnicima i alumnima konkurentnost na hrvatskom i svjetskom tržištu rada.

Tijekom posljednje dvije godine, više od 36 000 ljudi u Hrvatskoj iskoristilo je mogućnost uključivanja u besplatno online učenje kako bi stekli ključne digitalne vještine. Više informacija o globalnoj inicijativi može se pronaći na Microsoftovoj web stranici: news.microsoft.com/skills.

Predhodni članakTreća zajednička konferencija o Kohezijskoj politici EU – poziv na dostavu sažetaka
Slijedeći članakKa107 Odluka o odabiru kandidata za mobilnost osoblja – Vijetnam