Prorektor Nebojša Stojčić imenovan članom Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj

Prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, prorektor za poslovanje i redoviti profesor na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, imenovan je članom Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj. Prvi put, među članovima koje imenuje Hrvatski sabor, a odabrani su temeljem javnog poziva, našao se i predstavnik Sveučilišta u Dubrovniku!

Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj najviše je stručno tijelo koje se brine za razvitak i kvalitetu cjelokupne znanstvene djelatnosti i sustav znanosti, visokog obrazovanja i tehnološkog razvoja u Hrvatskoj. Raspravlja pitanja od važnosti za znanstvenu djelatnost te predlaže i potiče donošenje mjera za njezino unaprjeđenje, predlaže i potiče donošenje mjera za unapređenje visokog obrazovanja, daje suglasnost na uvjete Rektorskog zbora i Vijeća veleučilišta i visokih škola za stjecanje znanstveno-nastavnih, umjetničko-nastavnih i nastavnih zvanja te se bavi još cijelim nizom pitanja važnih za razvoj sustava znanosti i visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

Predhodni članakGrad Dubrovnik, Turistička zajednica i Lučka uprava potpisali Sporazum sa Sveučilištem o znanstveno-stručnoj suradnji
Slijedeći članakIAMU Student Forum – London 2023