Studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i učenicima Ekonomske škole Dubrovnik predstavila se poduzetnica Sanja Oštrić Stamenić

U sklopu 4. dana obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva (GWE) studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i učenicima Ekonomske škole Dubrovnik predstavila se poduzetnica Sanja Oštrić Stamenić vlasnica Solane Nin.

Upoznala je studente i učenike s poslovanjem Solane Nin te proizvodima i uslugama koje nudi. Predstavila je proces razvoja posrnule solane te zatečenog stanja u trenutku kupnje. Danas Solana Nin nudi razne prozivode, turističke ture, a sadrži i Muzej i suvenirnicu, prirodni rezervat za biljke i životinje solane, a danas posluje s dobitkom.

Cilj im je u budućnosti veći i interaktivniji muzej, obnoviti tračnice i vagone, otvoriti caffe bar unutar solane, wellness i spa centar na solani te time omogućiti održivo poslovanje. Pored toga što je poduzetnica, Sanja Oštrić Stamenić je stekla titulu doktorice ekonomskih znanosti i danas je gost predavač na Ekonomskom fakultetu, Fakultetu za turizam i ugostiteljstvo, Sveučilišta u Rijeci te na Ekonomskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu.

Predhodni članakDies Academicus povodom 20. obljetnice rada Sveučilišta u Dubrovniku
Slijedeći članak3. Odluka o odabiru studenata za odlazak na mobilnost u svrhu stručne prakse, KA131 2022.