Studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju predstavljen rad Dubrovačke razvojne agencije DURA d.o.o.

U sklopu drugog dana obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva (GWE) studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju predstavila se Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o., a s ciljem upoznavanja studenata s radom i mogućnostima koje ova agencija pruža poduzetnicima te Europskim projektima  u kojima sudjeluje ili je nositelj.

Agenciju su predstavile Ana Marija Pilato Krile, predsjednica uprave DURE d.o.o., koja je studentima predstavila područja poslovanja agencije te pobliže objasnila sve projektima i područja na koja se oni odnose.  Marijana Puljas, viša stručna suradnica za poduzetništvo u DURI d.o.o. studente je upoznala s poduzetničkim inkubatorom, predstavila Akademiju i neke od polaznika. Također je prezentirala nedavno pokrenuti projekt koji u osnovnim školama na području Grada, gdje su održane radionice s višim razredima i natjecanje natjecanje među učenicima s najboljom poduzetničkom idejom.

Pilato Krile je studente upoznala i s projektom participativnog budžetiranja koji građanima Dubrovnika i okolice omogućuje financiranje ideja, odnosno projektnih prijedloga koje doprinose razvoju zajednice na razini gradskih kotareva i mjesnih odbora.

Predhodni članakPredstavljanje Dubrovačke razvojne agencije DURA d.o.o. Studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju
Slijedeći članakIzbori za predstavnike u Studentskom zboru Sveučilišta u Dubrovniku