Sveučilište sudjelovalo na prvoj EXPO smotri u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku sudjelovalo je na prvoj EXPO smotri koja se u organizaciji Centra za karijere mladih (CKM) održala 18. i 19. listopada u Hotelu Rixos Premium. Svi sveučilišni odjeli predstavljeni su više od 1000 maturanata iz svih srednjih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, njihovim vršnjacima iz Splitsko – dalmatinske županije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

U raznolikom programu panela koji se održavao tijekom cijelog trajanja smotre, sudjelovali su neki od nastavnika na Sveučilištu u Dubrovniku. Na panelima se uz predstavljanja studijskih programa govorilo i o tome imaju li svi jednak pristup obrazovanju, mogu li svi biti influenceri, kako je pandemija koronavirusa izmijenila tržište rada i obrazovanje te o drugim aktualnim temama. Uz Sveučilište u Dubrovniku na EXPO smotri predstavio se i niz drugih privatnih i javnih visokoškolskih institucija iz svih krajeva Hrvatske.

EXPO smotra bila je namijenjena u prvom redu učenicima završnih razreda srednjih škola, ali i ostalim zainteresiranim kako bi se informirali o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, studentskom životu i drugim pojedinostima. Organizatori ističu kako ova smotra ujedno omogućuje pozicioniranje Dubrovnika kao središte županije koji usmjerava kvalitetne učenike i kadar na daljnje obrazovanje, nudeći im izravno informiranje o svim dostupnim institucijama na jednom mjestu.

Predhodni članakSTIPENDIST BILOG SRCA
Slijedeći članakNa Pomorskom odjelu održana prezentacija ITF-a (International Transport Workers’ Federation)