UNIDU na novoj svjetskoj ljestvici rangiranja sveučilišta

Na svjetskoj ljestvici rangiranja sveučilišta RUR – Round University Ranking po prvi put se našlo i Sveučilište u Dubrovniku kao jedna od tri rangirane visokoobrazovne institucije u Hrvatskoj. Sveukupno – UNIDU je rangiran na 797. mjestu u svijetu, a prema kriteriju financijske održivosti Sveučilište u Dubrovniku zauzelo je prvo mjesto u Hrvatskoj.

Među ostalim indikatorima, RUR analizira i produktivnost znanstvenika po kriteriju broja radova u Web of Science bazi u odnosu na financiranje. U odnosu na ovaj indikator, UNIDU je na vrlo visokom 271. mjestu na svijetu. UNIDU je zauzeo i visoko 27. mjesto u svijetu prema kriteriju istraživačkih prihoda u odnosu na institucionalno financiranje što je rezultat snažnog rasta projektnih prihoda i suradnje s gospodarstvom proteklih nekoliko godina.

Round University Ranking mjeri uspješnost 1100 vodećih svjetskih sveučilišta iz 82 zemlje pomoću 20 jedinstvenih pokazatelja i 4 ključna područja sveučilišnih aktivnosti: nastava, istraživanje, međunarodna raznolikost, financijska održivost.

Nakon ulaska na QS i Multirank svjetske ljestvice akademske izvrsnosti u 2020. godini ovo je još jedna potvrda znanstvene izvrsnosti i priznanje za zalaganje naših znanstvenika.

https://roundranking.com/ranking/world-university-rankings.html#world-2021

Predhodni članakAnketa o kvaliteti nastavnih aktivnosti
Slijedeći članakGOSTUJUĆE PREDAVANJE PROFESORA SIMON GRIME SA SVEUČILIŠTA NA MALTI