Dubrovačka gastronomija u sinergiji DEŠE Dubrovnik i slastičarnice Gianni

U sklopu posljednjeg sata nastave iz kolegija Gastronomija 2, pod vodstvom nastavnice Mirne Sarić, studenti 2. godine preddiplomskog studija Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija posjetili su slastičarnicu GIANNI u Karmenu.

Tema predavanja bila je “Dubrovačka gastronomija nekada i sada”, a u glavnom fokusu bila je ljuta naranča. DEŠA Dubrovnik mjesto je gdje se kulturna i gastronomska baština njeguje, a ustupili su studentima domaći džem od ljute naranče izrađen u radinosti njihovih članica. Samu brošuru o autentičnosti i zaštiti ljute naranče, dobili su kao poklon u cilju daljnjeg njegovanja dubrovačke baštine.

U slastičarnici Gianni, vlasnik i pastry chef Đani von Bloemen upoznao je studente sa svojom malom tvornicom originalnih slastica: sladoleda, sorbeta i torti. Na licu mjesta izradio je sladoled od ljute naranče i upoznao ih s procesom pravljenja domaćih sladoleda te objasnio razliku i nutritivnu vrijednost istih naspram industrijski stvorenih.

U Gianni-a se studentima pridružila i slastičarka Antonia Medo, koja je zaključila priču o ljutoj naranči izradom bezglutenske torte s mjendelima i narančom te osvježavajućom kremom.

Semestar gastronomije zaključen je bogatom trpezom punom delicija iz slastičarne, a izrazi na licima studenata govore sami za sebe.

Zahvaljujemo našim organizatorima i veselimo se novim susretima. 

Predhodni članakSveučilište u Dubrovniku domaćin prvog InnovaMare Roadshowa
Slijedeći članak2. Odluka o odabiru osoblja za aktivnosti mobilnosti, Erasmus+ Ka103, 2020.