TERENSKA NASTAVA – AGROTURIZAM KONAVLE

Studenti studija Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija u sklopu terenske nastave, u Konavlima su posjetili 4 obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su dio udruge Agroturizam Konavle. Agroturizam Kameni Dvori u Lovornom, zaštičeni krajolik rijeke Ljute gdje se nalazi sustav mlinica i stupa te OPG Niko Đivanović u Ljutoj, Vinariju Crvik u Komajma i Seosku kuću Novaković u Čilipima.

️U pratnji nastavnice Ane Bitanga, struč.spec.oec., pred. i asistenta Marina Stankovića, mag.oec., studenti su imali priliku saznati više o udruzi, njenim članovima, njihovom načinu poslovanja, početcima, načinu kako sada posluju, stečenom iskustvu i planovima za budućnost. Također, imali su priliku kušati domaće proizvode, vina, likere, suhomesnate proizvode i pivo.

Terenska nastava održana je u sklopu projekta “Nova generacija za novi razvojni koncept ruralnog turizma”, kako bi se studenti upoznali sa primjerima dobre prakse ruralnog turizma u Konavlima. Projekt provodi udruga Agroturizam Konavle, a Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku je, uz ostale, partner u realizaciji projekta.

Projekt je usmjeren na motivaciju i edukaciju novih poduzetnika u ruralnom turizmu i promociju ugostiteljsko-turističkih zanimanja.

Ovim putem se zahvaljujemo Agroturizmu Konavle na pozivu i gostoprimstvu te Studentskom zboru Sveučilišta na financijskoj potpori u organizaciji terenske nastave.

Predhodni članakNASTUPNO PREDAVANJE – dr. sc. Domagoj Tolić
Slijedeći članakGostujuće predavanje voditelja istraživačkih projekata na Institutu za inovacije