Započela provedba projekta “3R” – Recycle, Renew, Reuse

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te Odjel za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku provode projekt “3R” (Recycle, Renew, Reuse) koji financiraju Sveučilište u Dubrovniku i Studentski zbor. U sklopu projekta će se održivim načinom rada obnoviti vanjske drvene klupe na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Svrha projekta  pozitivno je utjecati na osvješćivanje mladih o važnosti društvene odgovornosti i održivog razvoja.

U projektu sudjeluje devet studenata i dvoje nastavnika s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te šest studenata i dvije nastavnice  Odjela za umjetnost i restauraciju. Studenti i nastavnici Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju također će obojati i od vanjskih utjecaja zaštiti ogradu ispred Velikog amfiteatra u sveučilišnoj zgradi na Lapadskoj obali te će nabaviti i osposobiti kante za razvrstavanje otpada na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (papir, plastika, metal, staklo i miješani otpad), kao i samostojeće pepeljare (pepeo od cigareta onečišćuje i trajno oštećuje pločice, a opušcima treba između šest mjeseci i godine dana da se razgrade u prirodi).

Ciljevi projekta su višestruki:

-ostvariti suradnju studenata različitih Odjela Sveučilišta,

-praktično savladati i primijeniti teorijsko znanje konkretnih kolegija oba Odjela,

-osvijestiti ulogu studenata u društvu (društvena odgovornost) i u zaštiti okoliša,

-detaljnije upoznati studente s ulogom i važnosti volontiranja, solidarnosti i aktivizma u cilju njihovog osobnog rasta i razvoja socijalnih vještina,

-razvijati svijest studenata o svrsi i načinu razvrstavanja otpada (Recycle), kao i o važnosti procesa obnove i restauracije materijala koji slijede nakon odlaganja otpada razvrstavanjem,

-upoznati studente kako primjenom procesa restauriranja/obnavljanja (Renew) ponovno koristiti dotrajale materijale i materijale koji se klasificiraju kao otpad (Reuse).

Predhodni članakStudij Povijest Jadrana i Mediterana sudjeluje u obilježavanju Godine Dubrovačkog statuta
Slijedeći članakGostujuće predavanje Antonije Medo – Rogač kao namirnica u slastičarstvu