Nastavnice Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Pavlić i Puh provele istraživanje za Du motion

Sveučilište u Dubrovniku i Grad Dubrovnik organizirali su konferenciju za medije na kojoj su predstavili rezultate istraživanja obilježja sudionika utrka Du motion – Runners’ Days, Dubrovnik 2019., koje su provele nastavnice Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku izv. prof. dr. sc. Ivana Pavlić i doc. dr. sc. Barbara Puh.

Na konferenciji održanoj21. listopada 2019., u prostoru Stanica 50 sveučilišnog Kampusa, govorili su: zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova i direktor Du motiona Alen Bošković i nastavnice Ivana Pavlić i Barbara Puh.

Rezultati istraživanja pokazali su vrijednost uspješne organizacije jednog sportskog događaja koji je rezultirao pozitivnim društvenim, ekonomskim i turističkim učincima na lokalnu zajednicu. Cilj je istraživanju bio dobiti pouzdane i reprezentativne kvantitativne i kvalitativne informacije o sudionicima Du motion utrka. Informacije prikupljene ovim istraživanjem važne su za Dubrovnik kao turističku destinaciju za segmentaciju tržišta i prilagodbu ponude izvan turističke sezone posebnom tržišnom segmentu. Istraživanje je provedeno na reprezentativnom uzorku metodom ispitivanja uz pomoć online anketnog upitnika u šest glavnih cjelina koje su obuhvatile: socio-demografska obilježja sudionika, obilježja sudionika za vrijeme putovanja i tijekom boravka u destinaciji utrke, zadovoljstvo elementima i organizacijom utrke, potrošnju u destinaciji, elemente lojalnosti Du motion manifestaciji, Dubrovniku kao turističkoj destinaciji i sugestije i preporuke za unapređenje kvalitete Du motion utrka.

Prezentacija s rezultatima istraživanju obilježja sudionika utrka Du motion može se pogledati ovdje.

Predhodni članakPredstavljanje rezultata istraživanja obilježja sudionika utrka Du motion
Slijedeći članakRadionica “Uloga i vrijednost kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa u razvoju posebnih oblika tu