O studiju
O studiju
Preddiplomski trogodišnji stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija nastao je upravo kao rezultat prilagodbe suvremenim trendovima u visokoškolskom obrazovanju, utemeljenima na smjernicama Bolonjske deklaracije i potrebama suvremenoga tržišnog poslovanja. U sklopu ovog stručnog studija stjecat će se suvremena znanja o analizi turističkih trendova, promjena i zbivanja te spoznaje o prilagodbi novim trendovima u turizmu.
Ovim programom studenti usvajaju specijalistička praktična znanja iz područja hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije, čime dosežu i one vještine koje mogu primjenjivati u najsloženijim situacijama s kojima se susreću, ili će se susretati u obavljanju svojih svakodnevnih profesionalnih aktivnosti. Uz obvezne kolegije studentima se nudi zanimljiv izbor izbornih kolegija, i time se dodatno otvara mogućnost realizacije i individualnih ciljeva naših studenata.
Svladavanje potrebnih znanja, vještina i tehnika na ovome preddiplomskom stručnom studiju temelji se na nastavnom planu i programu koji je prvenstveno prilagođen upravo praktičnom osposobljavanju polaznika za sve poslove u struci za koju se pripremaju tijekom studija.Potrebnu komponentu praktičnog osposobljavanja studenti dobivaju tijekom nastave, na: praktičnoj nastavi, obveznoj stručnoj praksi, vježbama, projektima, radionicama i seminarima, gdje uz visokoškolske nastavnike takva praktična znanja umnogome izravno prenose i istaknuti stručnjaci iz gospodarske prakse.
Studenti koji uspješno svladaju program preddiplomskoga stručnog studija Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija bit će u stanju odgovoriti svim zahtjevima koji se stavljaju pred srednju razinu upravljanja.Polazeći od aktualnoga gospodarskog stanja i onoga što se u doglednoj budućnosti u razvojnom smislu očekuje na prostoru Dubrovačko-neretvanske županije, a i šire i na razini RH, predloženi preddiplomski stručni studijski program u potpunosti, izobrazbom kadrova specijalista za područje hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije, podržava trenutačne, ali i buduće potrebe za stručnjacima u ovom segmentu turističkog sustava.
Trajanje studija
Trajanje studija
Preddiplomski stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija traje tri godine, ili šest semestara (180 ECTS bodova).
Zvanje koje se stječe
Zvanje koje se stječe
Po završetku preddiplomskog stručnog studija student stječe stručni naziv stručni prvostupnik (baccalaureus) hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije (bacc. oec.).
Mogućnosti nastavka studija
Mogućnosti nastavka studija
Završeni diplomant ima mogućnost nastaviti školovanje na specijalističkim diplomskim studijima iz srodnih područja.
Mogućnosti zapošljavanja
Mogućnosti zapošljavanja
Upravo se poradi lakšeg svladavanja tehnika rada i bržeg uključivanja završenih studenata u gospodarsku praksu i profesionalno obavljanje poslova za koje se pripremaju tijekom studija, iznimna pozornost pridaje povezivanju teorije i prakse u području hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije.
Poseban je naglasak i na osposobljavanju studenata za poslovanje u međunarodnom okruženju, polazeći od novih dimenzija u poslovanju koje se pojavljuju na suvremenome turističkom tržištu. Završeni studenti bit će osposobljeni za poslove srednje i više razine upravljanja u području hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije.