10 razloga zašto Dubrovnik

 • DUBROVNIK BISER JADRANA

  DUBROVNIK BISER JADRANA

  Znaš li da je engleski pjesnik Lord Byron opisao Dubrovnik kao „biser Jadrana“, a njegova očaravajuća ljepota i bogato povijesno iskustvo stoljećima opstale državice, naveli su Georgea Bernarda Shawa da grad i ljepotu njegove okolice proglasi „rajem na zemlji“. Prošeći Stradunom, tajnovitim uskim uličicama, pjacetama, trgovima i uživaj u ispijanju kave na kamenom dlanu Grada. Obiđi povijesnu gradsku jezgru s jedinstvenim kulturnim spomenicima UNESCO-ve nulte kategorije – palačom Sponzom s Državnim arhivom, Kneževim dvorom, Katedralom, crkvom sv. Vlaha…

  Više od 1000 studenta iz cijelog svijeta dio su svojeg obrazovanja odlučili provesti na Sveučilištu u Dubrovniku, saznaj i ti zašto!
 • STUDIRANJE U GRADU – STIL ŽIVOTA

  STUDIRANJE U GRADU – STIL ŽIVOTA

  Jesi li gurman, ljubitelj umjetnosti, filma ili glazbe? Sve što poželiš – Dubrovnik će ti pružiti! Jer, on živi gotovo svih 365 dana u godini. Dođi i doživi intenzivnost Dubrovačkih ljetnih igara, sa znamenitim protagonistima u interpretaciji svjetski znanih domaćih i stranih klasika na njegovim nigdje više viđenim brojnim pozornicama ambijentalnoga kazališta. Ili u zimskom razdoblju s Dubrovačkim zimskim festivalom, Festom svetoga Vlaha, manifestacijom UNESCO-ve nematerijalne baštine, jedinstvene u svijetu. Osjeti vibru studentskih zabava u jednom od najboljih svjetskih klubova. Potpuno besplatno posjeti poznate gradske zidine i kulturno-povijesne znamenitosti. Doživi učenje na jednoj od najboljih plaža na Jadranu s pogledom koji oduzima dah.

 • KREATIVNI PRIJEDIPLOMSKI I DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI I STRUČNI STUDIJI

  KREATIVNI PRIJEDIPLOMSKI I DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI I STRUČNI STUDIJI

  Naši prijediplomski, diplomski i doktorski studiji nude najmodernija saznanja iz svih područja znanosti na kojima ćemo u nastavnom procesu poticati tvoju kreativnost, prenositi ti svoja teoretska i praktična znanja, izazivati znatiželju i potaknuti te na učenje. Uz to, pratit ćemo te u tvom profesionalnom razvoju. Upravo jedna od posebnosti našeg sveučilišta je to što se po broju studenata ubraja u manja sveučilišta, gdje nastavnici dobro poznaju svoje studente, a nastavni se proces odvija u ugodnoj i poticajnoj radnoj atmosferi.

 • NAJMODERNIJI STUDENTSKI DOM

  NAJMODERNIJI STUDENTSKI DOM

  Neka tvoj drugi dom bude najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj koji će ti pružiti sve ono što ti treba za vrijeme studiranja…503 kreveta, studentski restoran s više od 600 mjesta, chef-ovi iz 5*, teretana, studentski klub, slastičarna, a la carte restoran, podzemna garaža, … hotel s 5* za i zbog studenata!

 • NAJSUVREMENIJI UVJETI STUDIRANJA

  NAJSUVREMENIJI UVJETI STUDIRANJA

  Student je najvažniji, stoga ti Sveučilište u Dubrovniku pruža svestranu znanstvenu i stručnu izobrazbu na svojim brojnim odjelima, opremljenima najsuvremenijim dosezima u stjecanju znanja. Svakomu tko je zainteresiran da stekne diplomu Sveučilišta u Dubrovniku, dostupna je prvorazredna kvaliteta prije svega vlastitoga znanstveno-nastavnoga kadra od čak 100 doktora znanosti, uz gostujuće profesore s drugih hrvatskih te pozvanih predavača iz brojnih europskih sveučilišta. Personalna kvaliteta dopunjuje se vrhunski opremljenim predavaonicama, kabinetima, radionicama i simulatorima za praktično stjecanje vještina uz pomoć suvremenih nastavnih pomagala za svaki odjel, uz stručnu literaturu u specijaliziranim knjižnicama i čitaonicama.

 • MEĐUNARODNA PREPOZNATLJIVOST

  MEĐUNARODNA PREPOZNATLJIVOST

  Sveučilište privlači iz godine u godinu sve veći broj inozemnih nastavnika i studenata, koji dio svojega studiranja žele provesti upravo u Dubrovniku. Sveučilište u Palermu, Italija, i Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku izvode zajednički Double Degree sveučilišni diplomski studij Ekonomija, Poslovna ekonomija – Marketing i Poslovna ekonomija – Turizam na engleskom jeziku, prvi iz tog područja u Hrvatskoj, koji omogućuje studentima stjecanje diplome i Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Palermu. Uz dvjestotinjak potpisanih Erasmus+ ugovora o suradnji sa sveučilištima iz Europe i svijeta, Sveučilište se može pohvaliti i sa velikim brojem kolegija koji se izvode na engleskom, njemačkom ili talijanskom jeziku na različitim odjelima.

 • OTVORENOST PREMA GOSPODARSTVU

  OTVORENOST PREMA GOSPODARSTVU

  Naši studenti su od prvog dana upoznati sa stanjem i potrebama tržišta rada, te se za njih organiziraju na Sveučilištu izravni susreti s gospodarstvenicima, kao primjerice „Tjedan karijera“.

  Svakodnevno unaprjeđujemo dobru suradnju s predstavnicima gospodarstva, omogućujemo studentima stjecanje dodatnih znanja i vještina sudjelovanjem u različitim projektima, natjecanjima i programima stručne prakse, rezultat čega je i stjecanje iskustva u budućem radu, ali i promidžba svojih sposobnosti pred poslodavcima kao preduvjeta za dobivanje posla nakon završenog studija.

 • STUDENTI U AKCIJI

  STUDENTI U AKCIJI

  Sveučilište u Dubrovniku osim obrazovnih provodi i drugačiji vid aktivnosti za svoje studente kroz druženja kao što su studentska putovanja, sportska događanja (Dan sporta/Sveučilišne igre), Tjedan karijera, obilježavanje Dana žena, rafting , paintball – studentski turnir, terenska nastava za studente, različiti studentski projekti, malonogometni turnir, brucošijada, roštiljada i koncerti… Postani dio nas!

 • DUBROVNIK GRAD SLOBODE

  DUBROVNIK GRAD SLOBODE

  Izniman u svijetu svojom otvorenošću i gostoljubljem za ljude svih nacionalnosti, vjera i rasa, pod zastavom „Libertas“ s likom zaštitnika i parca sv. Vlaha – Dubrovnik je grad i dječje igre i vedrih ljudi.

 • EKOLOŠKI OSVIJEŠTEN GRAD

  EKOLOŠKI OSVIJEŠTEN GRAD

  Kao zahvala prirodi za sve blagodati, u Gradu se vodi intenzivna briga o zaštiti okoliša te se Grad jasno opredijelio da će ulagati i poticati održivi razvoj u području energetike, prometa i okoliša, aktivno djelovati i promicati smanjenje emisija CO2 te djelovati na ublažavanju utjecaja klimatskih promjena na infrastrukturu grada i njegove stanovnike. Primjenom “smart city” koncepta, tj. povezivanjem, usklađivanjem i optimiziranjem tehnološko-procesnih čimbenika svih sudionika koji čine Grad, Dubrovnik teži ka ekološki savjesnom i održivom življenju te ima viziju postati otvoren i siguran grad te međunarodno prepoznat brend koji u srž svog djelovanja stavlja dobrobit svih svojih građana.

carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
studomat
merlin
library
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis