Fran Nekvapil, mag. ing. maricult

„Odjel za akvakulturu ima vrlo inspirativan sadržaj i poticajno nastavno osoblje. Za mene je studij bio vrlo zanimljiv – kako zbog dobro osmišljenih predavanja, tako i zbog povremenih ekskurzija i terenske nastave. Nastavnici su uvijek podržavali moje ideje i uvijek bili raspoloženi za rasprave. Moram spomenuti i vrlo učinkovito tajništvo, koje je rješavalo sve moje potrebe brzinom svjetlosti. Odjel ima i brojne vanjske suradnike koji su me oduševljavali svojim iskustvima i znanjem. Odjel, a i cijelo Sveučilište, ostaje u dobrim odnosima s alumnima. To omogućava Odjelu za akvakulturu izravan kontakt s tvrtkama, poslodavcima i sveučilištima iz područja ribarstva u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Iznimno mi je drago vidjeti da se Odjel konstantno razvija na temelju nove infrastrukture i opreme, te da razvija izvrsne odnose s ostalim institucijama iz okolice, što znatno obogaćuje sadržaje studija. Tijekom petogodišnjeg studija na Odjelu za akvakulturu, a i daljnjega doktorskog studija na drugom sveučilištu, znatno mi pomaže velika fleksibilnost Odjela u rješavanju specifičnih problema, zahtjeva i potreba s kojima se suočavam. Ista se fleksibilnost zrcali i u cijelom Sveučilištu u Dubrovniku.

Male studijske grupe su mi omogućile izravan kontakt sa svim kolegama i nastavnicima. Zbog manjeg broja studenata u grupama također je lakše zadovoljiti potrebe pojedinaca oko nekih pitanja i svatko ima priliku osobno se obratiti nastavniku, koji uvijek nastoji rješavati probleme u korist studenata. Vrlo važan dio mojeg studiranja imali su programi studentske razmjene Erasmus+, gdje mi je Odjel izašao ususret i odradio sve moguće pripreme kako bi ti programi mogli biti glatko provedeni bez zastoja i kako bih mogao izvući najviše koristi iz njih.

Zaključno, preporučio bih svima koji razmatraju upis na preddiplomski ili diplomski studij na Odjelu za akvakulturu Sveučilišta u Dubrovniku, da učine taj korak i upišu se. Dobit će potporu studiranju kakvu je teško naći drugdje. To znam jer sam bio na nekoliko sveučilišta u inozemstvu. Odjel za akvakulturu će se i dalje razvijati i studij jamči uspješnu karijeru svima koji su zainteresirani za područje akvakulture i ribarstva.“

Fran Nekvapil

Predhodni članakIvana Čučuk, mag.oec.
Slijedeći članakKatarina Miljak, studentica