Orijentacijski dani za strane studente

Ove godine Orijentacijski dani održali su se od 12. do 16. veljače 2020. Studenti su iz 18 zemalja diljem svijeta: Italije, Poljske, Rumunjske, Latvije, Češke, Slovenije, Francuske, Njemačke, Litve, Nizozemske, Makedonije, Švedske, Austrije, Slovačke, Bugarske, Irske, Makedonije a ove godine na Sveučilište u Dubrovniku dolazi i student iz Vijetnama. Najviše će studenata studirati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, zatim na  Odjelu za komunikologiju i Pomorskom odjelu, Odjelu za akvakulturu, Odjelu za umjetnost i restauraciju i na studiju Povijest Jadrana i Mediterana. Od ukupnog broja ovih studenata, njih 15 su studenti Sveučilišta u Palermu koji će jedan semestar na Sveučilištu u Dubrovniku provesti u okviru diplomskih Double Degree studija.

U zimskom semestru bilo je 56 stranih studenata, što znači da će u ovoj akademskoj godini  na Sveučilištu u Dubrovniku boraviti ukupno 110 studenata.

U službenom dijelu programa, studente je pozdravio prorektor za međunarodnu suradnju i znanost prof. dr. sc. Martin Lazar, djelatnice Službe za međunarodne odnose. Uz neformalne aktivnosti, u četvrtak će se stranim studentima predstaviti i nevladine udruge: Volonterski centar Dubrovnik i UR Institut.

Predhodni članakObavijest studentima o promjeni termina ispita Nika Hrdala, dipl. ing.
Slijedeći članakSvečane promocije prvostupnika i magistara struke