Posjet ministra Fuchsa i državnog tajnika Šuška Sveučilištu

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i državni tajnik Ivica Šušak bili su u kratkom posjetu Sveučilištu u Dubrovniku te su sudjelovali u izvanrednoj sjednici Senata na kojoj su predstavili prijedlog novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti. Raspravljalo se i o ostalim aktualnim pitanjima iz područja znanosti i visokog obrazovanja.

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum uvodno je pozdravio goste i sve prisutne te izrazio dobrodošlicu ministru i državnom tajniku. Ministar Fuchs i državni tajnik Šušak izrazili su zadovoljstvo što su imali priliku sudjelovati na sjednici Senata Sveučilišta u Dubrovniku te odgovarati na pitanja kolega iz akademske zajednice u Dubrovniku. Naglasili su kako je riječ o nacrtu Zakona i pozvali predstavnike Sveučilišta da se uključe u javnu raspravu kada počne te animiraju kolege da svatko od njih da svoj doprinosi za napredak i razvoj sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Čestitali su članovima Senata na razini akademske rasprave na ovoj sjednici i iskazali želju za nastavkom dobre suradnje Ministarstva znanosti i obrazovanja i Sveučilišta u Dubrovniku kao i do sada.

Podsjetimo, prema prijedlogu Rektorskog zbora, Nacrt Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti predstavlja se senatima hrvatskih sveučilišta kako bi, prije otvaranja javne rasprave, sveučilišna zajednica mogla u neposrednoj raspravi s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao predlagačem, primjereno raspraviti podlogu, temeljne reformske ciljeve i sam tekst nacrta zakona.

Predhodni članakStudentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi 4. travnja 2022. godine
Slijedeći članakObavijest – svečane promocije studenata