POZIV STUDENTIMA: Konferencija o budućnosti Europe u Lazaretima

Završna Konferencija o budućnosti Europe koju organizira Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj održat će se u utorak, 5. travnja 2022. u Kulturnoj četvrti Lazareti. Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu i pravodobnu priliku da europski građani i građanke rasprave o izazovima i prioritetima Europe, a nastala je kao ideja Europskog parlamenta, Vijeća i Europske komisije koji su se obvezali saslušati Europljane i na temelju dobivenih preporuka poduzeti daljnje korake u okviru svojih nadležnosti.

Kroz 2021. te početak ove godine održano je devet tematskih Konferencija o budućnosti Europe u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj na kojima su se raspravile teme od digitalne transformacije, budućnosti zdravstvenih sustava do klimatskih promjena. Zadnja konferencija u ovome ciklusu će biti hibridna, odnosno na njoj će okupiti predstavnici s ranijih događanja, ali nadamo se i mladi iz Dubrovnika koji će moći fizički prisustvovati, dok će se širi doseg i sudjelovanje omogućiti putem live streaminga na You Tube i Facebook kanalu Predstavništva.

Moderator događanja bit će g. Branko Baričević, bivši voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, a jedna od sudionica bit će i gđa Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije, koja će se obratiti putem video poruke.

Službena web stranica Konferencije o budućnosti Europe: https://futureu.europa.eu/?locale=hr

Službena web stranica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj: https://croatia.representation.ec.europa.eu/index_hr

Predhodni članakGostujuće predavanje Katije Živković i Janje Benić – Izrada kruha s prirodnim kvascem
Slijedeći članakOdgoda izvanrednog ispitnog roka zakazanog za 1. travnja 2022. godine kod doc. dr. sc. Srđana Vujičića