Prijave za ICT studentsku Akademiju

ICT Akademija organizira pet dana interaktivnih radionica, učenja i dijeljenja iskustva stručnjaka iz prakse za studente koji se žele pripremiti za karijeru koja ih čeka nakon studentskih dana. Polaznici će moći naučiti kako se alati umjetne inteligencija primjenjuju u realnom sektoru, kako se razvija software u mikroservisnoj arhitekturi te kroz board game istražiti agilni pristup vođenju i razvoju projekta. Kroz interakciju će biti moguće saznati kako urediti LinkedIn profil, oglašavati na društvenim mrežama te komunicirati s medijima i zaposlenicima. Na sva predavanja će biti moguće priključiti se online i/ili uživo od ponedjeljka 3. lipnja do petka 7. lipnja 2024.

PRIJAVITI SE na željena predavanja možete najkasnije do 31. svibnja, do kraja dana. U nastavku možete pronaći detaljnije najave predavanja, kao i eksperte koji će stajati iza njih.

Inspiriraj se. Nauči. Koristi svoje vještine budućnosti.

1. Career talk

 • Snježana Sabljak: Group Leader for Recruitment
 • Sara Prpić: Recruitment and Selection Expert
 • Petar Koružnjak: Recruitment and Selection Expert

Pripremi se za svoj posao iz snova!Saznaj kako uspješno pretraživati digitalne platforme za posao, pisati životopis i urediti svoj LinkedIn profil. Uz to, poslušaj koje će ti vještine budućnosti biti korisne u gotovo svakom poslu na koji se želiš prijaviti.

2. Software razvoj

 • Jelena Markić Glavaš, Research & Design Expert
 • Ivan Sokol, R&D Technical Lead

Kroz teorijski i praktični dio predavanja, nauči osnove mikroservisne arhitekture i njenu ključnu ulogu u razvoju softwarea. Također, s nama implementiraj mikroservise (Node.js, Kotlin, Python) te počuj važnost praćenja rada servisa kroz korištenje „observability“ alata koji pružaju mogućnost pregleda logova, metrika i tracea.

3. Može li Gen AI riješiti sve moje probleme?

 • Marko Pavišić, Data Scientist
 • Mate Popović, Principal

Što misliš, može li nam sve probleme riješiti generativna umjetna inteligencija? Nakon ovog predavanja, saznat ćeš sve prednosti i izazove umjetne tehnologije te strojnog učenja u telekomunikacijama. Dodatno, čut ćeš kako se ML/AI rješenja primjenjuju u realnom sektoru. Primjerice, kako Gen AI pomaže u transformaciji u data driven kompaniji, itd.

4. Agile way of work

 • Boris Bajs, Agile coach
 • Matija Ilić, CRM and Digital department Group Lead
 • Tihana Trivić, Head of the operational and business support system department

Kroz board game istraži s nama agilni pristup vođenju i razvoju projekta! Zajedno ćemo simulirati životni ciklus projekta te stvarne situacije poput idealnog razvoja, prekratkih rokova, prevelikog opsega posla, dodatne radne snage, financijskih zahtjeva, promjene prioriteta itd. S ostalim studentima donosit ćeš odluke i planirati razvoj u nekoliko krugova igre. Spreman/na si spojiti zabavu s učenjem?


5. Digital Marketing

 • Tihana Sedlar, Social Networks Expert
 • Ivana Postružin, Group Leader for Digital Marketing

Saznaj kako izraditi strategiju za društvene mreže, koji su primjeri dobre prakse i tips&tricks za uspješni marketing na digitalnim kanalima. Uz to, poslušaj što sve uključuje oglašavanje na digitalnim kanalima (metrike, newsletter, medijski zakup, oglašavanje u aplikaciji, SEO, itd.)

6. PR & Korporativne komunikacije

 • Ivana Kelčec Suhovec, Corporate Communications Expert

Zašto je PR važan za kompaniju? Kako komuniciramo s medijima i javnosti, a kako sa zaposlenicima? Saznaj što je struka prepoznala i nagradila kroz primjere projekata koji su obilježili internu i eksternu komunikaciju Hrvatskog Telekoma.

Prijaviti se možete klikom na LINK do kraja svibnja i obogatiti svoje znanje kroz programe ICT Akademije.

Predhodni članakPosjet ACI Marini Dubrovnik
Slijedeći članakPartnerski sastanak projekta AFISHE u Dubrovniku