Radionica za studente “Metode i tehnike traženja posla”

Služba za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata Sveučilišta u Dubrovniku (SPOSS) organizira radionicu “Metode i tehnike traženja posla” u srijedu, 13. travnja od 12:00 sati u zgradi Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju na Lapadskoj obali (učionica E2). Cilj radionice je pomoći studentima unaprijediti vlastite strategije aktivnog traženja i prijavljivanja na posao te pojasniti im svrhu i naučiti ih pravila pisanja zamolbe i životopisa.

Važan preduvjet uspješnog prijavljivanja na posao su poznavanje metoda i tehnika aktivnog traženja posla. Nezaposlena osoba mora poznavati koji su sve načini oglašavanja slobodnih radnih mjesta te koji joj drugi načini mogu pomoći da lakše dođe do zaposlenja, npr. širenje mreže kontakata, samoinicijativno javljanje i drugo, te važnost ulaganja u unaprjeđivanje vlastitih znanja, vještina i sposobnosti za lakše dolaženje do posla.  Sudionici ove radionice dobit će informacije o metodama i tehnikama aktivnog traženja posla koje su im bitne u svom razdoblju njihove nezaposlenosti. Osim toga, ono što je bitno je da se sudionici kroz praktične primjere nauče što bolje napisati zamolbu i životopis, a nakon toga i predstaviti se poslodavcu.

Voditeljice radionice bit će Ana Barnjak Lučić (Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri – Hrvatski zavod za zapošljavanje) i Daria Vučijević (SPOSS,Sveučilište u Dubrovniku). Predviđeno trajanje radionice je 90 minuta.

Predhodni članakRadionica za studente “Metode i tehnike traženja posla”
Slijedeći članakGostujuće predavanje Katarine Krile s HZZ-a