Snježana Busančić, dipl. med. techn.

„Sestrinstvo je danas društveno priznata profesija a jedan od osnovnih elemenata na osnovi kojih određenu profesiju razlikujemo od zvanja ili zanimanja je sveučilišno obrazovanje. Zbog toga je moj motiv za nastavak obrazovanja na ovome diplomskom studiju, uz osobni i profesionalni razvoj bilo i jačanje Sestrinstva kao profesije.

Studirati na diplomskom studiju Sestrinstvo, iznimno je zahtjevno. Ipak, sav uloženi napor i sva odricanja tijekom studiranja naplaćena su rezultatima stečenog znanja, kojim svjedočite u svojemu svakodnevnom radu. Uz poboljšanje kvalitete pružene skrbi, specifična znanja i vještine stečena na diplomskom studiju evidentna su i u promicanju suvremenih znanstvenih spoznaja u svakodnevnoj sestrinskoj praksi.

Sestrinstvo kao znanstvena grana od nas zahtjeva autonomno djelovanje, kritičko razmišljanje i kreativno pružanje sigurne i kompetentne zdravstvene njege. Za svoj razvoj ono treba visokoobrazovane medicinske sestre, a diplomski studij Kliničkog sestrinstva prvi je korak koji treba napraviti kako bismo svojim znanjem i znanstvenim djelovanjem hrvatsko sestrinstvo vodili prema dostignućima svjetskih standarda pružanju zdravstvene njege utemeljene na dokazima.“

Predhodni članakAntonia Merčep, studentica
Slijedeći članakMonika Cverlin, mag. medior. publ.