STIPENDIJE GRADA DUBROVNIKA

Grad Dubrovnik dodjeljuje pet vrsta stipendija učenicima i studentima za akademsku godinu 2020./2021. u sljedećim kategorijama: studentske stipendije nadarenim studentima, stipendije studentima osobama s invaliditetom, stipendije učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, stipendije učenicima i studentima koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata i stipendije učenicima i studentima u deficitarnim zanimanjima.


Za nadarene studente dodjeljuju se ukupno 22 stipendije:  

Grad Dubrovnik će dodijeliti 22 studentske stipendije nadarenim studentima za akademsku
godinu 2020./2021. i to:

 • 10 stipendija u području prirodnih, tehničkih i biotehničkih znanosti te području biomedicine
  i zdravstva,
 • 10 stipendija u području društvenih i humanističkih znanosti i
 • 2 stipendije u umjetničkom području sukladno Pravilniku o znanstvenim i umjetničkim
  područjima, poljima i granama („Narodne novine“, br. 118/09., 82/12. i 32/13).


Za učenike i studente deficitarnih zanimanja dodijelit će se ukupno 16 stipendija, 5 stipendija učenicima i 11 stipendija studentima. Grad Dubrovnik će dodijeliti 8 stipendija učenicima i 13 stipendija studentima u deficitarnim zanimanjima za školsku godinu 2020./2021. Za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, Grad Dubrovnik će dodijeliti 6 učeničkih i 10 studentskih stipendija učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja za akademsku/školsku godinu 2020./2021.
Studenti koji su osobe s invaliditetom pravo na stipendiju mogu ostvariti ako, uz ispunjavanje ostalih uvjeta natječaja, njihov stupanj tjelesnog oštećenja iznosi  50% ili više, ili su korisnici osobne invalidnine sukladno odredbama važećeg Zakona o socijalnoj skrbi. Stipendije mogu ostvariti i učenici i studenti koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata, uz ispunjavanje svih uvjeta natječaja.

Iznosi stipendija koje će se dodijeliti je:

 • za učenike koji se školuju u Dubrovniku – 500,00 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz),
 • za učenike koji se školuju izvan Dubrovnika – 1.000,00 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz),
 • za studente koji se školuju u Dubrovniku – 800,00 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz),
 • za studente koji se školuju izvan Dubrovnika – 1.500,00 kuna mjesečno (osim za mjesece srpanj i kolovoz).

 
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objave u Dubrovačkom vjesniku., a cjelokupne uvjete za ostvarivanje stipendija i popis potrebne dokumentacije pogledati u pojedinačnim natječajima OVDJE.

Predhodni članakZnanstveni rad Nebojše Stojčića u vodećem svjetskom časopisu za područja strateškog menadžmenta i marketinga
Slijedeći članakTerenska nastava na brodu “Dubrovnik”