UNIDU partner u organizaciji konferencije i jesenske škole o fizici i naprednim materijalima

Sveučilište u Dubrovniku partner je u organizaciji 14. međunarodne konferencije o fizici i naprednim materijalima (ICPAM-14) i 5. jesenske škole iz istog područja (PAMS-5) koje se održavaju od 8. do 15. rujna na Sveučilišnom kampusu.

Cilj ICPAM-14 programa je osigurati znanstvenicima koji se bave fizikom naprednih materijala, novim nanotehnologijama i uređajima, prostor za razmjenu ideja, znanja i iskustava. Tijekom konferencije bit će dodijeljene nagrade za najbolje prezentacije i postere uz posebne kategorije poput studentskih radova.

Izlaganja tijekom konferencije, kao i program radionice bave se najnovijim postignućima, napretkom i strategijama iz predmetnih znanstvenih područja, uključujući i važan interdisciplinarni segment. ICPAM-14 također daje priliku i sponzorima/izlagačima da predstave svoje proizvode, usluge, inovacije te rezultate istraživanja. PAMS-5 je usmjerena na interdisciplinarni trening koji uključuje temeljna znanja, ali i aktualne teme i predmete istraživanja.

ICPAM-14 donosi i izložbu “Microscopic Art in Science” koja promovira povezivanje znanosti i umjetnosti kao stupova razvoja društva. Kustos je Lucian Barbu Tudoran sa Sveučilišta Babes-Bolyai iz Cluj-Napoca u Rumunjskoj.

Ova međunarodna konferencija i jesenska škola  događaji su koji nastavljaju tradiciju započetu u gradu Iasi u Rumunjskoj te razvijenu u rumunjskom gradu Cluj-Napoca, Heraklion u Grčkoj i Sant Feliu de Guixols u Španjolskoj.

Skup se održava u hibridnom formatu; uživo u Dubrovniku i virtualno preko platforme Zoom. Više informacija o programu dostupno je na službenoj mrežnoj stranici: https://icpam.ro/.

Predhodni članakE-MV-8-2022 Usluge prodaje zrakoplovnih karata
Slijedeći članakNATJEČAJI – izbori u zvanja (izvanredna sjednica Senata 7. rujna)