Tjedan karijera: 2023.

27. ožujka do 1. travnja 2023.

Ponedjeljak, 27. ožujka 2023.

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41
10:00

Toni Milun i Meri Šuman Tolić / (Donji amfiteatar)

Osobne financije i moje prve investicije

Na predavanju polaznici će se upoznati s osnovnim pojmovima financijske pismenosti i naučit će da se financijska pismenost sastoji od financijskog znanja, ponašanja i stavova. Saznat će zašto je važno usavršavati sve komponente u svrhu poboljšanja osobne financijske situacije.

Dobit će odgovore na tri važna pitanja:

 1. Kako trošiti manje?
 2. Kako zarađivati više?
 3. Kako investirati razliku, a da rizik bude što manji?
 • +

  Toni Milun

  Toni Milun je predavač matematike, a bavi se financijskim obrazovanjem jer nastoji pomoći građanima u boljem upravljanju osobnim financijama i uspješnijem razvoju poduzetničkih pothvata.

  Prije deset godina pokrenuo je obrazovni portal www.tonimilun.hr, s više od 2000 besplatnih videolekcija iz matematike. Proslavila ga je emisija Financijalac koju je vodio naredne 4 godine na HRT-u, a početkom 2021. pokrenuo je online projekt financijske pismenosti “S Milunom do milijuna” u sklopu kojeg snima obrazovna videa iz područja financija.

  Za svoj doprinos obrazovanju iz područja matematike i financija dobio je nagradu Ponos Hrvatske i priznanje Akademije Zagrebačke burze te je dva puta nominiran za Večernjakovu ružu.

 • +

  dr.sc. Meri Šuman Tolić

  Dr. sc. Meri Šuman Tolić  predavač je na financijskim kolegijima na znanstvenom, stručnom i doktorskom studiju Sveučilišta u Dubrovniku. Predsjednica je UNIDU Alumni kluba. Autorica je 30- ak znanstvenih radova, koatorica dva sveučilišna udžbenika, suorganizator i predavač na različitim programima cjeloživotog obrazovanja, te istraživač na znanstvenim i stručnim projektima. Bila je članica radne skupine predsjednice Republike Hrvatske Koline Grabar Kitarović za izradu smjernica za daljnju fiskalnu decentralizaciju i regionalni razvoj Republike Hrvatske. Financijske teme nastoji približiti široj javnosti kroz sudjelovanje na konferencijama, različitim financijskim panelima i medijskim istupima.

  Za svoj doprinos obrazovanju iz područja matematike i financija dobio je nagradu Ponos Hrvatske i priznanje Akademije Zagrebačke burze te je dva puta nominiran za Večernjakovu ružu.

Utorak, 28. ožujka 2023.

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41
12:00

Komunikacijske metode i tehnike u direktnoj prodaji

Nikoleta Zec, Alumni Sveučilišta u Dubrovniku (Donji amfiteatar)

Interaktivno predavanje: Komunikacijske metode i tehnike u direktnoj prodaji

Interpersonalna komunikacija kao sposobnost izgradnje i održavanja međuljudskih odnosa ključni je uspjeh u poslovanju jer povjerenje klijenta treba pridobiti i zadržati. Važnost usavršavanja umijeća komuniciranja, retorike i interpersonalne persuazije s ciljem unapređenja prodaje bit će predstavljeno na primjeru brenda Zepter, koji svoje poslovanje temelji na kanalu direktne prodaje.

Sudjeluju:

Nikoleta Zec, mag.rel.publ., Alumni Sveučilišta u Dubrovniku., Voditelj Zepter ureda u Dubrovniku

Goran Perić, Regionalni voditelj prodaje brenda Zepter

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7
14:00

Recruitment process Outsourcing (RPO) and how AMS does it

Lucija Raguž, Alumni Sveučilišta u Dubrovniku (E6)

Tema predavanja je “Recruitment Process Outsourcing (RPO) and how AMS does it”. Outsourcing procesa zapošljavanja (RPO) i kako AMS to radi, kroz selekciju zaposlenika prepoznavanje talenata koji su ključni za klijente iz velikih tvrtki, a pokrivaju branše koje uključuju farmaceutsku industriju, prehrambenu industriju, tehnološke tvrtke itd.

 • +

  Lucija Raguž

  Lucija Raguž, dipl. oec. je Senior Recruitment Coordinator u tvrtki AMS koja nudi rješenja organizacijama izgradnjom, preoblikovanjem i optimizacijom radne snage na način da prikuplja, upravlja i optimizira talente.

  Glavni cilj tvrtke AMS je pomoći klijentima diljem svijeta, stvarajući radnu snagu koja je promjenjiva, otporna, raznolika i diferencirana.

   

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41
18:00

Govori svak da je vještica

Marija Milovac, studentica 3. godine studija Povijest Jadrana i Mediterana (Donji amfiteatar)

Predavanje o vješticama na dubrovačkom području pod ovim naslovom obuhvaća dvije tematske cjeline: u jednom dijelu predavanja govori se o progonima vještica u doba Republike, te je sam naslov zapravo citat jednog seljaka koji je svjedočio pred dubrovačkim kaznenim sudom protiv svoje sumještanke tvrdeći da je „vještica“. Neke od prvih žena u Dubrovniku prokazanih kao vještice mogle su zadesiti teške sudbine, neke su tako završile u tamnicama Kneževa dvora, a potom i na vješalima, dok su druge znale biti kažnjene od ruku vlastitih sumještana i to na vrlo okrutne načine. U kasnijim suđenjima, gradski suci su bili popustljiviji sve dok nisu potpuno odbacili takve prijave koje su najčešće dolazile iz područja Konavala i Pelješca.

No, to ne znači da su vjerovanja o vješticama u narodu prestala, što nas dovodi do druge tematske cjeline o kojoj se govori u izlaganju, a to su folklorna pričanja o vješticama i drugim nadnaravnim ženskim demonima koje se vezuju uz vještice. I u samim svjedočenjima dubrovačkih „vještica” pred sudom naziru se mnogi motivi iz folklornih priča i narodnih vjerovanja u nadnaravna bića, i to ponajprije vile koje su često spominjane u dalmatinskim i dubrovačkim tradicijskim naracijama. Osim vila, uz vještice se spominju i more koje more noću mladiće i djecu. Između pričica o vješticama govorit će se i o magičnim biljkama, o vještičjim mastima za letenje, o vještičjim sijelima/sabatima te o bajalicama, bahoricama ili vilenicama koje su liječile narod ljekovitim biljem i magičnim postupcima te je li stvarno bilo pravih vještica u narodu ili su to samo bila puka pučka praznovjerja.

Srijeda, 29. ožujka 2023.

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41
11:00

Konzervator-restaurator: put od sveučilišta do rada u struci

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 (60)

Panel:  

 • Pročelnica: izv. prof. dr. sc. Lucia Emanuele
 • Student: Jan Mark Novalija, student 1. godine diplomskoga studija
 • Alumni/poslodavac: Vanja Vučković, Voditeljica Odsjeka za papir – Viši konzervator-restaurator koja je također naša alumna
 • Moderator: doc. art. Joško Bogdanović

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7
12:00

Od poticajne ideje do realizacije projektne koncepcije

Karaman OPG, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (E3)

Na predavanju će biti govora o razvoju OPG-a, obiteljskoj tradiciji i inovativnim modelima komunikacije s potencijalnim korisnicima. O sukreiranju korisničkih iskustava te poticajima ali i ograničenjima s kojima se susreću imat ćemo prilike doznati na ovom zanimljivom gostovanju.

Sudjeluju: Nikša i Nika Karaman

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7
16:00

What Works in Digital Marketing in 2023

Marko Soče, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (B4)

Predavanje će se usredotočiti na uspješne strategije digitalnog marketinga kroz primjere iz prakse, s naglaskom na društvenim medijima, video sadržaju i Google oglasima. Sudionici će steći praktične uvide u najnovije trendove i najbolje prakse za stvaranje i izvođenje učinkovitih kampanja u današnjem digitalnom okruženju. Kroz primjere iz stvarnog svijeta, predavanje će pružiti korisne uvide i praktične savjete za optimiziranje sadržaja na društvenim medijima, stvaranje privlačnog video sadržaja i pokretanje učinkovitih Google oglašivačkih kampanja.

The lecture will focus on successful digital marketing strategies through case studies, with an emphasis on social media, video content, and Google Ads. Attendees will gain practical insights into the latest trends and best practices for creating and executing effective campaigns in the today’s digital enviromnent. Through real-world examples, the lecture will provide actionable insights and practical tips for optimizing social media content, creating engaging video content, and running effective Google Ads campaigns.

 • +

  Marko Soče

  About the speaker:

  Marko Soče is the owner of the digital marketing agency Jutro, specialized in performance campaigns on social media and the Google Ads platform. He has been a certified Google Partner since 2020. He has collaborated with over 50 companies and small businesses from various fields, and some of his significant clients include Uniline, Direct Booker, Decode, Valere Margins, Sky Nekretnine, Meddox, and more.

  For the past 5 years, he has been conducting education and workshops on the topic of digital marketing, both through internal workshops for companies and specialized educational programs, such as the Algebra University College for adults, “Social Media in Tourism.”

  O predavaču:

  Marko Soče vlasnik je agencije za digitalni marketing Jutro, specijalizirane za performance kampanje na društvenim mrežama te Google Ads platformi. Certificirani je Google Partner od 2020. godine.

  Surađivao je s preko 50 tvrtki i obrta iz raznih područja, a neki od značajnijih klijenata su Uniline, Direct Booker, Decode, Valere Margins, Sky Nekretnine, Meddox itd.

  Zadnjih 5 godina održava edukacije i radionice na temu digitalnog marketinga, što kroz interne radionice za tvrtke, što kroz specijalizirane edukacijske programe, poput onih Visokog Učilišta Algebra gdje je predavao program obrazovanja za odrasle “Društvene mreže u turizmu”.

Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7
11:00

Ishodi učenja: različite perspektive

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7 (E3)

Panel:

 • Pročelnik: izv. prof. dr. sc. Tonći Svilokos
 • Student: Orsat Koštro, student 2. godine diplomskog studija
 • Alumni/poslodavac: Mirko Nižić, OTP Leasing
 • Moderator: prof. dr. sc. Katija Vojvodić

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41
11:00

Od A do Ž: produkcija dječjeg programa

Rahela Štefanović / Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 (122)

Predavanje naziva Dječji program – od A do Ž, govorit će o cijelom ciklusu nastanka sadržaja za djecu, od postavljanja strategije, zagovaranja većeg budžeta i dizanja svjesnosti o važnosti ovakvog programa pa sve do produkcije i objave nastalih djela te njihovom utjecaju na ciljanu publiku.

 • +

  Rahela Štefanović

  Rahela Štefanović već je 20 godina u medijskom poslu, najvećim dijelom na HRT-u. Prije godinu dana imenovana je Glavnom urednicom televizijskih kanala HRT-a. Njezin cilj je proizvodnja što većeg broja novog, svježeg, inovativnog i hrabrog sadržaja na javnom medijskom servisu u Hrvatskoj. Od 2018. do 2022. bila je voditeljica strateškog projekta, zadužena za razvoj dječjeg sadržaja na svim platformama. U tom je razdoblju HRT postigao zapažene rezultate u području sadržaja za djecu i mlade. Iskusna je u akviziciji stranog i nabavi domaćeg sadržaja te ima veliku strast prema analitici, istraživanju medija i istraživačkom novinarstvu kojim se bavila dugi niz godina.

Platforma ZOOM
15:00

Predstavljanje putničke kompanije Carnival Cruise Line – CCL

Platforma ZOOM

Predstavljanje putničke kompanije Carnival Cruise Line – CCL

U okviru Tjedna karijera Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku organizira panel na kojem će sudjelovati predstavnici jedne od najvećih kompanija za kružna putovanja, Carnival Cruise Line. Mihaela Coastache,  Marine Talent Attraction Manger Carnival Cruise Line-a, predstavit će našim studentima poslovanje kompanije, kulturu, vrijednosti i cjelokupno iskustvo na brodovima CCL-a. Na panelu će sudjelovati i Mario Gustin, alumni Sveučilišta u Dubrovniku i prenijeti svoja iskustva.

Vrlo zanimljive teme panela studenti mogu pratiti na poveznici iz prostorije pomorskog odjela 30.03. od 15 sati.

Mole se studenti da dođu ispred velikog amfiteatra Pomorskog odjela  u 14:30 min.

As part of the Career Week the Maritime Department of the University of Dubrovnik is organizing a panel that will include representatives from one of the largest cruise companies, Carnival Cruise Line. Mihaela Coastache, CCL Marine Talent Attraction Manger, will give our students some insights into the company business, culture, values and overall experience on board CCL ships. Mario Gustin, alumni of the University of Dubrovnik, will also take part in the panel and share his experiences.

Students can attend the panel at the following link from Maritime department on March 30 at 03 pm.

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41
16:00

Medijsko lice na jedan dan

UNIDU RADIO / Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 (UNIDU RADIO)

Kako posao na radiju može biti itekako zanimljiv, zabavan, ali i brz i dinamičan? Kako i dalje može biti omiljeni medij i praviti ugodno društvo tijekom cijelog dana? Postanite medijsko lice na jedan dan i saznajte to uz voditelje sa Soundset Raguse. Više od desetljeća u eteru su mladi radijski djelatnici Kate Lujo i Mato Čupić, koji će vam otkriti kako im se dogodio radio i kako izgleda njihov posao.

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41
18:00

Od Boomera do Zoomera: generacijske razlike u svakodnevnom životu

prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić  / Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 (Donji amfiteatar)

Generacijski jaz i nerazumijevanje različitih dobnih skupina je sve prisutnije i očituje se u obitelji, školi i na radnom mjestu. U predavanju će biti objašnjeni razlozi razlika među ljudima s naglaskom na socijalne promjene zadnjih 60-tak godina koje su dovele do promjena u doživljavanju i ponašanju međju pripadnicima različitih generacija. Bit će prezentirani i sasvim konkretni savjeti kako generacijske razlike učiniti prednošću a ne razlogom za sukobe.

 • +

  Prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić

  Prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić rođena je 1. kolovoza 1964. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je psihologiju 1987. godine. Na istom je fakultetu magistrirala, a doktorat je stekla na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2000. godine. U zvanje redovite profesorice u trajnom zvanju je izabrana 2017. godine.

  Voditeljica je Poslijediplomskog specijalističkog studija kliničke psihologije. Aktivno se bavi istraživačkim i klinički radom u području kliničke psihologije. Njezin znanstveni interes je usmjeren prema istraživanju etioloških čimbenika anksioznosti, pojavnih oblika anksioznih poremećaja i njihovom liječenju, kao i prema psihičkim manifestacijama stresa. U posljednje vrijeme istražuje utjecaj interneta na pojavu zdravstvene anksioznosti. Osim navedenog, klinički i istraživački se bavi fenomenom transpolnosti. Voditeljica je nekoliko znanstvenih projekata. Objavila brojne znanstvene i stručne radove iz područja kliničke psihologije. Autorica više poglavlja u knjigama i udžbenicama. Licencirani je kognitivno-bihevioralni terapeut. Dobitnica je više nagrada Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog psihološkog društva. Predsjednica je međunarodnog udruženja za istraživanje stresa, traume, anksioznosti i otpornosti (The Stress, Trauma, Anxiety, and Resilience Society -STAR Society). Nacionalni je predstavnik u Europskom udruženju kliničkih psihologa.

Petak, 31. ožujka 2023.

Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41
10:00

Kako se brinuti o psihičkom zdravlju?

prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić / Sveučilišni kampus, Branitelja Dubrovnika 41 (Donji amfiteatar)

Psihičko zdravlje mladih zadnjih je desetljeća pred sve većim izazovima, čemu dodatno pridonosi krizna situacija zadnjih godina. Povećanje psihičkih smetnji primjetno je međju djecom i mladima. U predavanju će biti riječi o načinima prepoznavanja psihičkih smetnji te kako pomoći sebi i bližnjima.

Studentski dom, Ul. Marka Marojice 2B, 20000, Dubrovnik
Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju

30. ožujka 2023. – 14:00  /  31. ožujka 2023. – 14:00  /  1. travnja 2023. – 11:00

#smartchoice #unidu

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju  /  Studentski dom, Ul. Marka Marojice 2B, 20000, Dubrovnik

Što znači studirati ekonomiju, marketing, menadžment, turizam, IT menadžment, hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomiju, financijski menadžment, kako izgleda studentski život bit će prezentirano na događaju #smartchoice #unidu od 31. ožujka do 1. travnja 2023.

Nastavnici i studenti predstavit će sve važne informacije vezane za studijske programe, mogućnosti međunarodne mobilnosti i prilike za razvoj karijera koje će im biti omogućene već za vrijeme studija. Provest ćemo vas i kroz Studentski dom te uz interaktivne radionice osigurati fond nagrada za najuspješnije.

carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
studomat
merlin
library
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis