Treći partnerski sastanak u okviru projekta „Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta“ (ProtectAS)

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci, organizirali su 24. i 25. studenoga 2022. godine treći partnerski sastanak u okviru projekta „ Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta“ (ProtectAS). Cilj projekta je razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa štetnih organizama koji će omogućiti smanjenje ranjivosti obalnog područja na klimatske promjene od potencijalnog unosa štetnih organizama. Sustav kontrole temeljit će se na istraživanjima koja su u prethodne dvije i pol godine projekta provedena u dvije modelne luke, Rijeka i Ploče, geografski udaljenim područjima hrvatskog dijela Jadrana, te na već postojećim rezultatima istraživanja hrvatskih luka.

Vrijednost projekta je 3,2 milijuna kuna a financira se sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u okviru Poziva „Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskih promjena“ Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Intenzitet potpore (sufinanciranja) iznosi 100%.

Nositelj projekta je Sveučilište u Dubrovniku, Odjel za primjenjenu ekologiju, dok su uz dvije riječke ustanove partneri na projektu Centar za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković iz Rovinja i Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Sastanak je bio otvoren samo za projektne partnere koji su detaljno prodiskutirali realizirane i preostale projektne aktivnosti i radni plan, te dogovorili zaduženja partnera za nadolazeće razdoblje od preostalih 6 mjeseci trajanja projekta. Slijedeće javno predstavljanje projekta, Info dan o projektu ProtectAS, na kojem će sudjelovati predstavnici svih partnera, predviđa se održati u ožujku 2023. godine u Dubrovniku. 

Predhodni članakOtvoreni Erasmus+ KA107 natječaji za mobilnost studenata u Čile, Kanadu i Vijetnam
Slijedeći članakNatječaj za dvije NAJ-EKO stipendije