Znanstveni skup 39th EADSVE Meeting na Sveučilištu u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku, Istočnoalpsko-dinarsko društvo za istraživanje vegetacije (EADSVE – Eastern Alpine and Dinaric Society for Vegetation Ecology) i Prirodoslovni muzej Dubrovnik organiziraju međunarodni znanstveni skup 39th EADSVE Meeting koji će se održati od 4. do 7. svibnja 2022. u Dubrovniku.

Program je sastavljen od 27 usmenih i posterskih izlaganja koja će se održati u Studentskom Domu Sveučilišta u Dubrovniku tijekom prvog dana znanstvenog skupa. Ukupan broj autora je 99 iz ukupno 17 država. Teme su kartiranje vegetacije, opisi za znanost novih vegetacijskih tipova, procesi i putevi rekolonizacije biljnih vrsta, floristička raznolikost sredozemnih otoka i otočića, analize vegetacije travnjaka i šuma, procjena utjecaja klimatskih promjena na prirodnu vegetaciju, ekologiju biljnih vrsta, praćenje i analizu upravljanja NATURA 2000 zaštićenim staništima i područjima te etnobotanička istraživanja. Predviđeno je predstavljanje knjige grupe autora “Interpretative Manual of European riparian forests and shrublands“ (Interpretativni priručnik za europske obalne šume i šikare). Sažetci svih izlaganja uvršteni su u Knjigu sažetaka čiji je izdavač Sveučilište u Dubrovniku, a uredili su ga prof. dr. sc. Nenad Jasprica, prof. dr. sc. Željko Škvorc i doc. dr. sc. Daniel Krstonošić (https://www.unidu.hr/wp-content/uploads/2022/04/EADSVE-Book-of-abstract.pdf).

Za sudionike skupa organizirana su dva jednodnevna botanička izleta – na poluotok Pelješac i u Konavle gdje će posjetiti najzanimljivije botaničke, prirodne i kulturne znamenitosti.

Predhodni članak2. Natječaj za mobilnost studenata – Kombinirana (blended) kratkoročna fizička mobilnost – studijski boravka Erasmus+ projekt KA131 2021
Slijedeći članakPosjet brodogradilištu “Brodosplit”